Jonge lijsttrekkers voor CD&V district Antwerpen

CD&V district Antwerpen gaat met districtsraadslid Jan Braeckmans (29) als lijsttrekker naar de kiezer op 14 oktober. Op de tweede plek komt de 31-jarige Annelies Thoelen.

svw

Thoelen is gespecialiseerd in cultuurbeleid en werkt bij het departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Overheid. Daarmee trekken de christendemocraten met een jonge kop van de lijst naar de kiezer. Districtsraadslid en bewoner van Linkeroever Dirk Vanlommel sluit de top drie af. Vice-premier en CD&V-lijsttrekker voor de stad Kris Peeters is lijstduwer in het district.

“Onze dagdagelijkse werking wordt binnen district Antwerpen vandaag al gedragen door jonge mensen, waarom zouden we hen dan geen prominente plaatsen geven op de lijst”, zegt lijstduwer Peeters. “Aan ervaring en competenties is er zeker geen gebrek.”

Braeckmans heeft een duidelijke visie op de samenstelling van zijn lijst voor de districtsraadsverkiezingen.

“We leggen momenteel de hand aan een superdiverse lijst van kandidaten”, zegt de lijsttrekker. “Dat zal binnenkort zeker blijken als we de rest van de lijst vullen. De diversiteit in het district zal duidelijk blijken op onze lijst. We wisten ook mensen die nog niet in de politiek zaten nu te overtuigen. Met onze top drie en de lijstduwer zorgen we al voor verjonging en vernieuwing, maar dit in combinatie met ervaring.”

Ook het kiesprogramma krijgt al vorm.

“We pleiten voor groen in iedere straat van ons district, voor bruisende wijken waar mensen samenkomen en er steeds iets te beleven valt”, zegt Braeckmans.

Annelies Thoelen legt de nadruk op het kwalitatief invullen van de vrije tijd van de inwoners. “Ik vind dat het realiseren van zoveel mogelijk levenskwaliteit ook inhoudt dat mensen hun vrije tijd kwalitatief kunnen invullen”, zegt de nummer twee. “Voor de ene is dat cultuur, de andere heeft sportinfrastructuur nodig, en nog iemand anders gaat graag op café. Vanuit mijn ervaring wil ik hier voor ons district iets betekenen.”

CD&V district Antwerpen wil opnieuw besturen in het district Antwerpen. “We gaan voor niets minder dan de weg vooruit, en willen mee besturen in de volgende legislatuur”, zegt lijstduwer Peeters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER