De gemeente Heers presenteert nu zondag een nieuwe toeristische ontdekkingsgids.© Gemeente Heers

Heers lanceert nieuwe toeristische ontdekkingsgids

Heers -

De gemeente Heers presenteert zondag 21 april haar nieuwe toeristische ontdekkingsgids tijdens de bloesemfeesten in Mettekoven.

Frank Missotten

“In deze gids vind je het vaste aanbod zoals de kastelen, tumuli en wandel-, fiets- auto- en motorroutes”, aldus Michele Houbraken, diensthoofd Vrije tijd. “Daarnaast komen er enkele ambassadeurs aan het woord: muzikant en woordkunstenaar Rick de Leeuw, herboriste Daniëlle Houbrechts, Caroline Geerts van erfgoedorganisatie Herita en An Digneffe van Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren.” In de gids zit een handige uitneemkatern. “Hierin staat een overzicht van de logies, cafés en restaurants en andere toffe aanraders zoals de wijndomeinen en plaatsjes waar je van vers hoeve-ijs kan smullen.”

Ballonvaart

Zondagnamiddag lanceert de gemeente de nieuwe gids met een ludieke actie tijdens de bloesemfeesten in Mettekoven. “Tussen 14 en 15 uur delen we gidsen uit op het dorpsplein”, vertelt Michele. “We delen zoveel gidsen uit als er bezoekers zijn. In één exemplaar zit er bovendien een bon voor een ballonvaart voor twee personen. Zo kan je Heers ontdekken en beleven vanuit een uniek perspectief. Wie zondag niet kan langskomen, kan nadien altijd een exemplaar afhalen bij de toeristische dienst of er eentje aanvragen via toerisme@heers.be. Vanaf volgende week verdelen we de gidsen ook aan al onze toeristische partners die in de gids en uitneemkatern staan én aan alle toeristische infopunten in Limburg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer