De stad, Theater Arsenaal en verschillende makers organiseren volgende maand Outside In.© Joren De Weerdt

Beginnende makers tonen werk op zesde editie van kunstenfestival Outside In: “Staan altijd open voor artistiek talent”

Mechelen -

Voor de zesde keer slaan de culturele diensten van de stad Mechelen en Theater Arsenaal de handen in elkaar voor Outside In. Bijna twee weken lang geven tientallen veelbelovende kunstenaars het beste van zichzelf tijdens het cultuurfestival. Je kan genieten van onder meer dans, theater en beeldende kunst.

Stijn Van de Sande

Outside In is inmiddels een traditie geworden. Het kunstenfestival is volgende maand al aan haar zesde editie toe. “Ik ben als schepen van Cultuur dan ook erg trots dat we opnieuw zo veel veelbelovend artistiek talent mogen verwelkomen op onze Mechelse podia”, zegt Björn Siffer (Voor Mechelen). “Meer dan tien dagen lang mogen bezoekers zich verwachten aan een heel breed programma.”

In totaal zijn er 22 projecten of voorstellingen en een veelvoud aan kunstenaars die daarbij betrokken zijn. “Het gaat om vijftien podiumkunstenaars en zeven projecten rond beeldende kunst”, zegt Siffer. “Daar zijn Mechelse artiesten bij, maar ook kunstenaars van buiten onze stad. Dat vinden we belangrijk. We staan open voor al het artistieke talent en willen iedereen de kans geven om zich te tonen op het festival.”

Lina Lauwens van Theater Arsenaal en schepen Björn Siffer.© Joren De Weerdt

Voor Outside In slaan de culturele diensten van de stad Mechelen, zoals Radar, de handen in elkaar met Theater Arsenaal. Dat is het voormalige Arsenaal/Lazarus. “We merken een mooie doorstroming van beginnend talent dat via Radar en de podia van Outside In bij ons terecht komt”, zegt Lina Lauwens. “Als professionele speler binnen de kunstenwereld willen we die talentvolle makers begeleiden in hun tocht richting professioneel kunstenaar of artiest worden.”

Kunsthal Mechelen

Voor het eerst sluit Kunsthal Mechelen aan bij het festival. “In het verleden legden we ons niet echt toe op moderne kunst, omdat we daar vanuit onze werkingen weinig expertise mee hebben”, zegt Lauwens. “Door ook Kunsthal Mechelen bij het project te betrekken, halen we die ervaring en kennis wel bij de organisatie en kunnen we ook talentvolle makers in de moderne kunst een volwaardige plek geven op de affiche.”

Outside In vindt plaats van 10 tot en met 21 april. De volledige programmatie kan je terugvinden op de website van het festival.

www.outsidein-podium.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen