Jongetje (5) met syndroom van Down doet harten smelten tijdens ontmoeting prins Harry en Meghan

Prins Harry en Meghan Markle zijn gedurende hun staatsbezoek aan Australië woensdag aangekomen in Dubbo. Daar werden ze prompt getrakteerd op enkele hartverwarmende momenten. Toen ze de leerlingen van een lokale basisschool mochten ontmoeten, was het vooral de vijfjarige Luke Vincent die de show stal met zijn dikke knuffels.

kmlo

© Photo News

Het jongetje lijdt aan het syndroom van Down, maar was duidelijk heel blij met de komst van het koppel. Toen de prins alle leerlingen van de Buningyong Public School een hand had gegeven, aarzelde Luke geen moment om hem een dikke knuffel te geven. Dat hij het ondertussen gefascineerd over de baard van Harry wreef, maakte het tafereel des te schattiger.

Ook Meghan werd uiteraard niet vergeten. Zo mocht Luke bloemen overhandigen aan de hertogin van Sussex, waarna hij het opnieuw niet kon laten om een knuffel te geven. Vrolijke momenten die de leerlingen vermoedelijk niet snel zullen vergeten. “Het was een ongelofelijke ervaring voor deze plattelandskinderen om mensen te zien die ze enkel kenden via tv”, vertelde hoofdleraar Anne Van Dartel.

De regio werd de afgelopen maanden zwaar getroffen door extreme droogte. Het bezoek van prins Harry en Meghan is dan ook vooral als een mentale boost voor de lokale bevolking. Het staatsbezoek van het koppel aan zowel Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland duurt nog tot het einde van deze maand.

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER