Melania spreekt met haar garderobe: iets kan haar niet schelen, maar wat?

© REUTERS

“Het kan mij echt niet schelen. U wel?”, zei haar jasje van de Zara. Maar waren het nu die migrantenkinderen die haar koud lieten, of was dit een modieuze middelvinger naar haar man? Melania Trump spreekt zelden, behalve via haar garderobe. Alleen weet ­niemand wát de Amerikaanse First Lady nu precies wil zeggen

Jesse Van Regenmortel

Voor een goeie dertig euro koop je er zo eentje op de Meir. Dat een Amerikaanse presidentsvrouw – tevens miljardairsvrouw én een voormalig model dat bekend staat om haar dure smaak – een alledaags Zara-jasje draagt, is al een statement op zich. Dat ze het zonder nadenken uit haar kleerkast geplukt zou hebben, is dus nogal onwaarschijnlijk. Nochtans is dat wat de woordvoerder van Melania zegt. “Het is een jasje. Er was geen verborgen boodschap.”

In dat geval was haar kledingkeuze wel erg ondoordacht. Ze droeg het op haar weg naar Texas, waar ze ­migrantenkinderen zou ­bezoeken die aan de Mexicaans-Amerikaanse grens van hun ouders werden gescheiden. De witte boodschap op de kaki jas zou bot kunnen overkomen. En zo zagen veel twitteraars en commentatoren het: “Melania Trump geeft geen zier om die kinderen, en dat laat ze duidelijk merken”, vonden zij. Nochtans had de First Lady zich ­eerder deze week in een zeldzaam statement uitgesproken ­tegen het beleid van echtgenoot Donald Trump om kinderen bij grens weg te halen van hun ouders.

Bovendien deed ze de jas uit bij haar eigenlijke bezoek aan die kinderen. En trok ze die weer aan bij de terugreis. Toen de storm rond haar jas-met-boodschap al urenlang woedde. Wat het nog onwaarschijnlijker maakte dat ze die zomaar zonder reden droeg. Volgens de president zelf was er wél een reden. Donald Trump sprak op Twitter de woordvoerder van zijn vrouw tegen en zei dat de witte graffitiletters verwezen naar de Fake News Media. “Melania heeft geleerd hoe oneerlijk zij zijn, en het kan haar echt niet meer schelen!”

Nog een theorie zegt dat de boodschap precies voor manlief was bedoeld. “De presidentsvrouw gaat in tegen het beleid van de president. Hij kan daar niet mee lachen, maar dat kan haar niets schelen.” Melania werpt voortdurend beteuterde blikken, en ze ontrukt zich al eens aan de hand van haar man. Veel waarnemers lezen daarin dat ze gevangen zit in een ongelukkig huwelijk, en zien wat in deze hypothese.

Prijzig houthakkershemd

Of wilde Melania er toch gewoon gewoner uitzien? Ze kreeg al bakken kritiek omdat ze een houthakkershemd van 1.200 euro droeg om te tuinieren en een jurk van 2.500 euro op een evenement over kinderen in hongersnood. Draagt ze eens iets betaalbaars, is het weer niet goed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer