Tweede caravan op tien maanden in de as gelegd: “Luide knal en dan vuurzee”

Het is de tweede maal in tien maanden tijd dat een caravan uitbrandt rond camping Heidestrand in Zonhoven.© Chris Nelis

Zonhoven -

In camping Heidestrand in Zonhoven is in de nacht van vrijdag op zaterdag een caravan volledig uitgebrand. Het vuur was aan de buitenzijde ontstaan. De bewoonster kon worden gered. Het is de tweede brand in amper tien maanden tijd.

Chris Nelis

Wat de brand heeft veroorzaakt is op dit ogenblik nog niet duidelijk. Vast staat wel dat het aan de buitenzijde van de caravan is ontstaan. “Wat er juist heeft gebrand weet ik niet”, zegt een van de buurtbewoners. “Maar het is alleszins van buiten naar binnen geslagen. Dat zie je aan de schadevorm. Wij waren aan het slapen toen we plots een luide knal hoorde. We zijn gaan kijken wat er aan de hand was en zagen al meteen een vuurzee.”

Verschillende bewoners hadden de brandweer verwittigd. Die was snel ter plaatse en kreeg het vuur ook snel onder controle. Even werd gevreesd dat de vlammen zouden overslaan naar andere caravans, maar dat kon de brandweer voorkomen. “Of het aangestoken is of niet weet ik niet”, gaat de buurtbewoner verder. “Ik weet wel dat tien maanden geleden in een straal van honderd meter nog een caravan is uitgebrand.”

Tweede brand

Jos Dreesen die in de buurt een caravan heeft, bevestigt de vorige brand. “Het is de tweede zware brand die zich in minder dan een jaar heeft voorgedaan in onze buurt”, zegt Dreesen. “Op het ogenblik dat de brand uitbrak was de bewoonster, een vrouw op leeftijd, aanwezig. Gelukkig kon ze nog gered worden. We weten het natuurlijk niet honderd procent zeker maar er zijn vermoedens dat het om brandstichting gaat. We hebben begrepen dat er een onderzoek is opgestart.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen