© bar

Op wandel langs erfgoed

Op Erfgoeddag zijn in de gemeente de nieuwe erfgoedborden plechtig onthuld. Aan de borden, die op tien locaties in Kontich-Waarloos staan, is ook een nieuwe wandelroute in het centrum gekoppeld.

bar

“We hadden al een erfgoedwandeling rond het archeologische verleden. Met de nieuwe erfgoedborden, onder impuls van de erfgoedraad, hebben we nu ook een route die niet alleen het materiële erfgoed van historische gebouwen belicht, maar ook volksverhalen en historische gebeurtenissen in herinnering brengt. Zo staat er aan het station een bord over de ramp van Kontich”, verduidelijkt burgemeester Bart ­Seldeslachts (N-VA).

In Kontich-centrum is een bijhorende wandeling van een kleine drie kilometer met vertrekpunt aan het oude gemeentehuis uitgestippeld. Op de route liggen onder meer ook ‘Villa Rest and be thankful’ op de Antwerpsesteenweg en de Sint-Martinusput.

Streekgerechten

Tegelijk lanceerde Streekvereniging Zuidrand ook het initiatief voor een eerste Zuidrandkookboek. Iedereen die een recept uit grootmoeders tijd of een originele bereiding met streekproducten heeft, kan dat bij de vereniging indienen. “We hebben net van een inwoner uit Mortsel al een hele bundel binnengekregen”, zegt verantwoordelijke toerisme en communicatie Anke Spans opgetogen. “Tot eind mei verzamelen we alle recepten. De mensen kunnen die indienen via ­info@toerismezuidrand.be. Tegen het einde van het jaar hopen we dan met een eerste kookboek op de proppen te komen en nog enkele nieuwe streekproducten toe te voegen. Het kan dan meteen een leuk geschenkidee voor onder de kerstboom zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER