© Photo News

Antwerpenaar ontwerpt interieur van populairste koppel ter wereld

De meeste besproken en bekeken realityster ter wereld is in zee gegaan met een Antwerpenaar. Kim Kardashian West en haar echtgenoot, muzikant en modeontwerper Kanye West, lieten het interieur van hun unieke 1.400 vierkante meter grote villa ontwerpen door kunsthandelaar en interieurarchitect Axel Vervoordt.

britt peeters

“Een minimalistisch klooster”, omschreef wereldster Kim Kardashian West zelf haar interieur. Lifestylemagazine Vogue kreeg een inkijk in het stulpje dat ze met haar al even bekende echtgenoot Kanye West kocht in 2014. Kostenplaatje toen: 20 miljoen dollar. Volgens Amerikaanse media zou het pand, gelegen in de Hidden Hills net buiten Los Angeles, nu op 60 miljoen dollar geschat worden. Met dank aan Axel Vervoordt.

(Lees verder onder de video)

© rr

De rondleiding die Kim gaf aan Vogue leverde bijna 24 miljoen kijkers op. Daarin was te zien dat “minimalistisch” nog een understatement was. Het wit met beige interieur was strak, clean en bijna zonder meubels: de stijl waar Vervoordt wereldwijd om bekend staat.

Het internet ging al gauw uit z’n bol, want het steenrijke koppel houdt het huis dat ze delen met hun drie jonge kinderen doorgaans goed verborgen. Wat zoal opviel: de lavabo’s in de badkamer, die plat leken, en de televisie die verborgen zat in de grond. Daar gaf mevrouw West aan haar 134 miljoen volgers op Instagram nog een extra woordje uitleg over, met alweer een bloemetje naar ‘onze’ Axel Vervoordt.

Van Wijnegem naar Hollywood

Kim en Kanye staan in een rijtje van wereldsterren die Vervoordt in zijn adresboekje heeft staan. Hij drukte ook al zijn stempel op het interieur van Oscarwinnaar Robert de Niro, modeontwerper Calvin Klein en miljonair Bill Gates. Vervoordt wordt in een adem genoemd met andere invloedrijke en gerenommeerde binnenhuisarchitecten wereldwijd, maar alles begon voor hem in Antwerpen en Wijnegem.

Op jonge leeftijd kocht hij renaissancepanden in de Vlaeykensgang in het historisch centrum van Antwerpen om ze te restaureren. In de jaren tachtig renoveerde hij samen met zijn echtgenote May het kasteel van ’s Gravenwezel, trok er in en vertoonde er zijn kunstcollectie. Daarnaast heeft hij nog een galerij in de Stokerijstraat in Wijnegem én in Hongkong.

© Fred Debrock

Project Kanaal

Vervoordt is ook bekend voor Project Kanaal. De voormalige mouterij aan het Albertkanaal in Wijnegem kon hij eind jaren negentig redden van de sloop om een volledig nieuwe invulling te geven.

Project Kanaal bestaat naast kantoren van Vervoordt, tentoonstellingsruimten, ateliers en een galerij, ook uit 98 wooneenheden, waarvan de meeste in gebruik zijn of bewoond. Er is onder andere een artisanale Franse bakker, een versmarkt en een restaurant.

In ons weekendmagazine Citta sprak hij een jaar geleden over zijn projecten. “Kunst leert ons kijken, leert ons facetten zien die we niet aanvoelden. Alles is een risico, maar ik geloof in wat ik doe.”

© rr