Vermassen: “Namen van nog zeker twee Bende van Nijvel-leden zijn bekend bij gerecht”

© BELGA

Nu de identiteit van ‘De Reus’ van de Bende van Nijvel bekend is, zou het ook wel erg snel kunnen gaan voor we ook weten wie de andere leden waren. Volgens advocaat Jef Vermassen is het gewoon wachten op het gerecht. “Daar zijn de namen van nog zeker twee leden bekend”, zegt hij bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

gjs

Jef Vermassen kaartte vorige week al aan dat het gerecht meer over de Bende van Nijvel wist dan officieel bekendgemaakt werd. Sindsdien kwam alles in een stroomversnelling terecht: ex-rijkswachter Christiaan B. gaf op zijn sterfbed toe aan zijn familie dat hij ‘De Reus’ van de Bende was, en die onthulling zou ook de andere leden van De Bende in nauwe schoentjes kunnen brengen.

Afgelopen weekend is gebleken dat de naam van Christiaan B. al heel lang in het dossier rond de Bende voorkomt. Volgens Jef Vermassen, de advocaat die de belangen van enkele nabestaanden in de zaak behartigt, is die naam niet de enige.

“De namen van nog zeker twee andere leden van de Bende van Nijvel zijn bekend bij het gerecht”, vertelde Vermassen maandagochtend bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Ze staan op dezelfde pagina in het dossier, maar werden nog niet voldoende onderzocht. Als je niet blind bent en je kijkt ernaar, dan zie je het. Dit is een pure uitvlucht omdat men goed weet dat men eigenlijk niet willen zoeken heeft. Dat men nog eens opnieuw gaat kijken.”

De uitspraken van de advocaat worden ontkend door Christian De Valkeneer, de procureur-generaal die zich over het dossier buigt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen