Politie Beveren koopt speedpedelecs aan.© Pieter Van Hecke

Fietsteam van politiezone krijgt nieuwe speedpedelecs: “Zo zijn we veel sneller ter plaatse”

Beveren/Stekene/Sint-Gillis-Waas -

De politiezone Waasland-Noord trakteerde haar fietsteam op zes nieuwe speedpedelecs. “Hiermee zijn de agenten veel sneller ter plaatse om bijstand te leveren”, zegt commissaris Niko Lardenoit. “Ze kunnen ook langere afstanden afleggen en nagenoeg over het hele grondgebied patrouilleren.”

Pieter Van Hecke

Het fietsteam van de politiezone Waasland-Noord, dat in 2008 werd opgericht, bestaat uit 21 mensen. Tot op vandaag patrouilleerden ze met mountainbikes, maar daar worden nu zes speedpedelecs aan toegevoegd. Een totale investering van 40.000 euro.

“Het fietsteam wordt vandaag vooral ingezet in Beveren, maar met deze fietsen, die een rijbereik hebben van maximum 160 kilometer, kunnen we ze over heel het grondgebied inzetten”, zegt de commissaris. “De speedpedelecs halen daarbovenop snelheden tot 45 kilometer per uur. Hierdoor zijn onze mensen ook veel sneller ter plaatse om bijstand te bieden.”

Beter aanspreekbaar

Het korps is enthousiast over de nieuwe aanwinsten. “Het is het ideale vervoersmiddel op plaatsen die met de auto moeilijk te bereiken zijn, zoals in winkelstraten en op speelpleinen. Ook bij evenementen heeft een fiets zo zijn voordelen”, zegt de commissaris. “Een bijkomende troef is dat een agent op de fiets veel beter aanspreekbaar en zichtbaar is voor de burger.”

LEES OOK. Hier is het fietsteam van de politie wél een succes: “Meer contact met de burger en je bent sportief bezig”

De mountainbikes zijn voorlopig nog niet aan hun pensioen toe. “Die blijven we hier in Beveren inzetten. Voor de verdere verplaatsingen gaan we dan uiteraard de speedpedelecs gebruiken”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER