Dansschool Dance Industries uit Willebroek plaatste zich vorige maand met drie teams voor het Europees kampioenschap.© JMS

Dansschool Dance Industries met drie teams naar Europees kampioenschap in Duitsland

Willebroek -

Drie teams van dansschool Dance Industries in Willebroek hebben zich geplaatst voor het Europees kampioenschap op 9, 10, 11 en 12 mei in Duitsland. In totaal gaat het om 24 dansers die de eer krijgen om te gaan.

Om de reis naar Duitsland deels te bekostigen, verkochten de dansers samen 2.000 zakjes snoep, goed voor een opbrengst van om en bij de 5.000 euro. Daarnaast zetten verschillende bedrijven uit de regio de schouders onder de wedstrijdgroepen: Van Buggenhout Bouwgroep, Cryns Carrosserie, The Chick, De Meeuw, Sad-monkey, Woody Woodcutter en BMW Smets.

Silke en Kayliana aan het werk tijdens het Belgisch kampioenschap.© JMS

De wedstrijdgroepen van Dance Industries vallen onder de noemer Dancer@Work. “Zij schitterden tijdens het afgelopen Belgisch kampioenschap Dance Stars in Tessenderlo”, zegt een fiere Eveline Janssens, voorzitter van de club. “Het duo Lani en Laura behaalde brons in de categorie Modern 018 Novice, Team Dancer@Work Senior zilver in de categorie Modern 018 Intermediate en het duo Maaike en Ciska behaalde goud in de categorie Modern U18 Novice. Dancer@Work Junior eindigde op een knappe vierde plaats.”

Het duo Laure en Lani behaalde brons en veroverde een ticket voor het Europees kampioenschap.© JMS

Dancer@Work Senior werd vorig jaar Belgisch kampioen in de categorie Novice en schuift nu één categorie hoger. “Zij werden meteen tweede met een vlijmscherpe choreografie rond het thema ‘Frustratie’ van Tahlia Tondeur. Maaike en Ciska wonnen verschillende selectiewedstrijden en lieten op het BK dertien duo’s achter zich. Lani en Laure zijn een nieuw samengesteld team, waar een diepe vriendschap voor een mooie connectie op het podium zorgt.”

Maaike en Ciska behaalden goud.© JMS

In het hiphop-circuit loopt het selectieseizoen ten einde. “Ook daar viel Dancer@Work talloze keren in de prijzen, met mooie ereplaatsen in de top 3 voor duo’s Kayliana en Silke, Margot en Mirte en Bo en Lin. Dancer@Work Teens kaapte een zilveren beker weg met een spiksplinternieuwe urban choreografie van Jentel Van Breedam en Sam Vercauteren.”(wtve)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners