Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZ) in Geel;© OPZ Geel

Jan Bal is nieuwe hoofd van OPZ

Geel -

De raad van bestuur van het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZ) Geel heeft Jan Bal (53) aangesteld als nieuwe administrateur-generaal. Na een selectieprocedure door een extern bureau volgt hij in die functie Pieter Jans op, die met pensioen ging.

Jan Bal is burgerlijk ingenieur en startte zijn loopbaan bij de diensten van Openbare Werken van de Vlaamse overheid. Bijna twintig jaar geleden opteerde hij ervoor om zich toe te leggen op zorg en welzijn. Eerst als departementshoofd ouderenzorg en vervolgens als eindverantwoordelijke van het OCMW van Mechelen. De voorbije jaren was hij werkzaam als algemeen directeur van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) De Kempen.

Jan Bal is de nieuwe administrateur-generaal van OPZ Geel.© RR

“Dit engagement bij het OPZ Geel mogen opnemen, is voor mij zowel een hele eer als een bijzondere uitdaging. De traditie van de psychiatrische zorg in Geel, met de recente erkenning door Unesco, is echt heel bijzonder. Met veel ontzag kijk ik naar wat er hier allemaal opgebouwd is. Tegelijk wil ik de organisatie voorbereiden op de toekomst, met heel veel aandacht voor samenwerking. Een organisatie waar het ook heel fijn is om te werken”, zegt Jan Bal. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners