© ingestuurde foto

Ann Vermeulen (Groen) trekt kartellijst Groen-sp.a

In Beveren hebben Groen en sp.a hun kartellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voorgesteld. De lijst wordt getrokken door het 40-jarige Groen-bestuurslid Ann Vermeulen. Op de tweede plaats komt gemeenteraadslid Issam Benali. Fractieleidster Kristien Hulstaert (Groen) gaat de lijst duwen.

Momenteel wordt Beveren bestuurd door CD&V en N-VA. “Er zijn een aantal beleidsdomeinen waar wij ondernemender willen zijn dan het huidige bestuur. Denk aan de leefomgeving van de Beverenaars: mobiliteit, open ruimte en lokale economie”, zegt Vermeulen. Die pleit ook voor meer burgerparticipatie. “Als mensen betrokken worden en meedenken, is een dynamischer beleid mogelijk met meer draagvlak.”

Er wordt al volop gewerkt aan een politiek programma. Het kartel belooft inspraakmomenten “om ideeën en voorstellen te delen”, zeggen de lokale voorzitters van beide partijen, Bram Massar van Groen en Pol Staut van sp.a. Het programma wordt pas uitgeschreven na de inspraakmomenten.

Begin augustus kondigden Groen en sp.a in Beveren aan dat ze ook bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 samen op een lijst opkomen. Beide partijen zetten daarmee hun samenwerking uit 2012 verder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER