Zo draag je de cowboystijl (zonder dat het fout wordt)

De luxemerken zijn het erover eens: het Wilde Westen is

hot

in modeland, maar hoe haal je nu de cowgirl in jezelf naar boven zonder dat iedereen denkt dat je naar een verkleedfeest gaat? BV-stylist Jody Van Geert geeft tips voor een elegante outfit.

vwh

Van Calvin Klein tot Versace: modehuizen zetten deze zomer en komend najaar in op mode die zo uit een western zou kunnen komen. Het ene merk focust op accenten in een hedendaagse look, het andere gaat all the way met cowboyhoed en al. Ook We Can Dance heeft de hype begrepen en hangt het zomerfestival in Zeebrugge helemaal op aan het cowboythema.

Volgens BV-stylist Jody Van Geert doe je er goed aan om je bij de keuze van een outfit te focussen op authentieke materialen, zo wordt het nooit fout. Er zijn ook enkele kenmerkende stijlelementen die je outfit vervolledigen.

- “Ga voor jeans (broeken of shortjes) - die flink uitgerafeld is. Als het warm is, kies dan voor een extra lichte denim. Ook jeansjasjes zonder mouwen zijn een goede keuze”, zegt hij. Combineren kan met shirts met franjes, geruite hemden met borstzakjes en drukknoppen. Die zijn onlosmakelijk verbonden met de cowboystijl.

- Verder zit je goed met suède. “Denk aan gilets, rokken of shorts in het materiaal voor een westerntoets.” Mix en match met paisley-, bloemen- of ruitjesprint. Ook tops met broderie anglaise en een grovere kant, passen helemaal binnen de stijl, net als blouses met een hoge hals en pofmouwen.

- Mag het op en top vrouwelijk stoer zijn? Ga voor lange rokken op banden genaaid. Die zijn niet alleen heel ‘western’, kijk maar naar de serie Dr. Quinn, Medicine Woman, maar ook luchtig om te dragen.” Tip: Astrid Nuyens heeft een complete collectie uitgebracht bij winkelketen Zeb, geïnspireerd op het Wilde Westen.

- Niet wild van een totale cowboylook, dan kun je ook accenten leggen met accessoires. Cowboylaarzen (check tijdens je zoektocht ook zeker de tweedehandswinkels!)kunnen de eyecatchers worden van je outfit. “Met de schoenen creëer je een mooi, vrouwelijk effect onder een lange rok. Maar ze staan ook beeldig onder een shortje”, zegt Jody. Ook met een riem met typische sierlijke, gegraveerde gesp of een handtas met franjes krijgt je outfit een vleugje western mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer