Buitenlandse Zaken bevestigt overlijden van vermiste vrouw (66) op Tenerife, haar echtgenoot is nog steeds spoorloos

Laura Trappeniers, de 66-jarige vrouw die samen met haar echtgenoot Marc Olbrechts (71) als vermist was opgegeven op het Spaanse eiland Tenerife, is overleden. Dat meldt Buitenlandse Zaken. Haar lichaam werd volgens Spaanse media in zee gevonden, met een zak over haar hoofd. Olbrechts is nog steeds vermist.

mts, cel, phu, tg, mtm

Laura Trappeniers en Marc Olbrechts, twee Vlamingen die al zestien jaar op Tenerife wonen, werden vorige week woensdag als vermist opgegeven. De foto’s en het signalement van het Vlaamse koppel prijken sindsdien op de website van het Spaanse Nationaal Centrum voor Vermiste Personen (CNDES).

LEES OOK. “De deur stond open, de auto is weg”: Vlaams echtpaar vermist op Tenerife 

Woensdag pasten de Spaanse autoriteiten het opsporingsbericht van Laura Trappeniers aan met de melding dat de 66-jarige vrouw was “gelokaliseerd”. Er werd echter niet bij vermeld of ze levend en wel teruggevonden was of niet. Eerst meldde de Franstalige nieuwssite RTL uit goede bron te hebben vernomen dat de vrouw overleden zou zijn, nu meldt ook de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken het overlijden. Het opsporingsbericht van haar echtgenoot Marc Olbrechts is onveranderd.

Afgelopen zaterdag werden er restanten van een verminkt vrouwenlichaam aangetroffen in de zee nabij de gemeente Arico, op zo’n 50 kilometer van Callao Salvaje, waar het Vlaamse koppel woonde. Hoewel de identiteit van het slachtoffer niet meteen bekendgemaakt werd (of kon worden), was wel meteen duidelijk dat de vrouw met geweld om het leven was gekomen. Het lichaam, dat door een visser werd gevonden, had geen benen meer, miste een hand en er was een plastic zak over het hoofd getrokken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alarm

Kennissen en vrienden van het koppel menen dat ze al sinds maandag 22 april verdwenen zijn. “Ze zijn dan voor het laatst gezien in hun woonplaats, Callao Salvaje”, klinkt het. Die maandagavond zou het alarm zijn afgegaan in de woning van het koppel. De alarmcentrale zou daarop contact opgenomen hebben met de mensen die Laura en Marc hadden opgegeven, voor het geval er zich een noodgeval voordeed. Maar die mensen – een ander Vlaams echtpaar uit het dorp, waren die dag met vakantie buiten Tenerife.

Ook de donkerblauwe Opel Mokka met Spaanse nummerplaat eindigend op JNG is verdwenen, zo blijkt uit het opsporingsbericht. De deur van hun woning was niet op slot en ook hun gsm en huissleutels namen ze niet mee.

Vrienden schreven in de voorbije dagen op sociale media dat ze voor het ergste vreesden en hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen.

De FOD Buitenlandse Zaken meldt dat het samen met het Belgische consulaat op Tenerife het dossier op de voet blijft volgen, in samenwerking met de bevoegde Belgische en Spaanse autoriteiten. Verder onthoudt de FOD zich van commentaar en ook de Guardia Civil in Santa Cruz zwijgt voorlopig in alle talen over deze mysterieuze verdwijning of over het lot van de teruggevonden vrouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER