Na zijn wegcampagne voor Soudal Quick-Step Devo Team trekt Viktor Vandenberghe opnieuw het shirt van Pauwels Sauzen-Bingoal aan voor het veldritseizoen.© Instagram, Bart Vandenbroucke

Wielrennen Elite & beloften: Elfstedenronde in Brugge

Viktor Vandenberghe viert in Elfstedenronde in Brugge zijn debuut tussen de profs: “Unieke kans bij jeugdteam van Patrick Lefevere”

Anzegem / Brugge -

De Elfstedenronde in Brugge wordt de eerste profwedstrijd van Viktor Vandenberghe in het truitje van Soudal Quick-Step Devo Team. “Ik ben enorm dankbaar voor deze mooie kans. Dankzij mijn uitdagend wegprogramma zal ik beter voorbereid aan het veldritseizoen beginnen”, glundert de neobelofte.

Michel Vanden Heede

“Het eerste contact met het jeugdteam van Patrick Lefevere vond vorig jaar plaats na Menen-Kemmel-Menen (waar hij knap vijfde werd, red). Scout Johan Molly voerde een gesprek met mij. Het leverde me een test aan de Bakala Academy op, maar pas op het einde van het veldritseizoen kwam het tot een onderhoud tussen Mario De Clercq van mijn crossploeg Pauwels Sauzen-Bingoal en Molly. Ik heb meteen toegehapt. Zo’n kans krijg ik nooit meer.”

“Als crosser blijf ik bij Jurgen Mettepenningen, maar tijdens het wegseizoen zal ik uitkomen voor Soudal Quick-Step Devo Team”, verduidelijkt de gewezen Belgische veldritkampioen bij de junioren. “Er zal meer structuur in mijn aanloop naar de veldritwinter zitten. Ik kan niet alleen terugvallen op een uitstekende begeleiding maar ook op een uitgebalanceerd programma met koersen tot 200 kilometer. Zo kan ik mijn motor versterken. Die aanpak zal ook voor gemoedsrust zorgen.”

“Door een uitgebalanceerd wegprogramma zal er meer structuur in mijn aanloop naar de veldritwinter zitten”

Viktor Vandenberghe

Afgelopen winter liep het niet altijd even vlot voor Vandenberghe. “Mijn eerste campagne bij de beloften was er eentje met hoogtes en laagtes. Ik werd tweede op de Koppenberg, maar in enkele wedstrijden bleef ik onder de verwachtingen. Een duidelijke verklaring was er niet. Wel hield ik aan mijn zware val in de E3 Saxo Classic een rugblessure over. Misschien heeft dat euvel meegespeeld.”

De student werkvoorbereiding aan de Hogeschool Vives reed al de nationale testtijdrit in Poperinge (negende) en het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Geraardsbergen (tiende). “Ik kan rekenen op een professionele ondersteuning. Het is een nieuwe stap in mijn loopbaan. Met tijdrijden had ik nog niet veel ervaring. Intussen werk ik al volop aan mijn positie. En zondag kan ik in de Elfstedenronde voor het eerst van een lange wedstrijd proeven.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer