© vdaa

Aanklager eist 5 jaar cel tegen oplichtende kapper uit Hoevenen

Het openbaar ministerie heeft vijf jaar cel geëist tegen Walter C. (58), een kapper uit Hoevenen die tientallen klanten voor ruim 2 miljoen euro heeft opgelicht met fictieve beleggingsfondsen. Hij beloofde zijn klanten een rendement van 25 tot 30 procent. Sommige beleggers zijn tot 460.000 euro benadeeld.

vdaa

Kapper Walter C. ronselde de beleggers in zijn kapperszaak in Hoevenen. Hij overtuigde zijn klanten om in te stappen in een uitzonderlijk beleggingsfonds. Sommige klanten betaalde hij af en toe wat intresten uit, om geen argwaan te wekken. Die klanten betaalde hij met het geld dat hij van nieuwe investeerders lospeuterde.

De feiten dateren van de periode 2012 tot 2015. Walter C. geeft toe dat hij zijn klanten heeft benadeeld, maar stelt dat hij het geld gebruikte om eigen schulden af te lossen. Hij beweert zich nooit doelbewust te hebben verrijkt.

De man verklaarde ook slachtoffer te zijn van een afperser, waardoor hij grote geldbedragen nodig had. Het geld van de oplichtingspraktijken, volgens het Openbaar Ministerie meer dan 2 miljoen euro, werd nooit teruggevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER