Leerkracht ontroert met open brief aan ouders: “Examen of laag cijfer haalt dromen of talent van kinderen niet weg”

© Shutterstock

“De examens van uw kinderen zijn begonnen of moeten binnenkort beginnen. Ik weet dat jullie allemaal nerveus zijn en zouden willen dat je kind het goed zal doen.” Zo begint de open brief die een leerkracht vorige week op Facebook plaatste. De brief werd in enkele dagen al bijna 5.000 keer gedeeld en maakte een storm aan positieve reacties los.

knl

Met de open brief wil de leerkracht ouders waarschuwen om verder te kijken dan de cijfers van hun kinderen. “Onthoud alsjeblieft dat er onder de studenten die examens zullen afleggen een kunstenaar is, die geen wiskundeknobbel heeft ... dat er een ondernemer tussen zit, die misschien moeite heeft met geschiedenis of literatuur ... dat er een muzikant bij is, wiens scheikundecijfers er niet toe doen ... dat er ook een atleet bij kan zijn, wiens fysieke fitheid belangrijker is dan zijn resultaat fysica ... “

“Als je kind hoge cijfers haalt, is dat geweldig! Maar als hij of zij daar niet in lukt ... alsjeblieft, ontneem hen dan niet hun zelfvertrouwen en waardigheid. Vertel hen dat het ok is, dat het maar een examen is! Ze zijn mogelijk voorbestemd voor veel grotere dingen in het leven. Vertel ze, ongeacht wat ze scoren, dat je van hen houdt en ze niet beoordeelt op een cijfer”, gaat de brief verder.

Lees hieronder verder.

De leerkracht benadrukt dat kinderen meer zijn dan enkel een afspiegeling van hun punten. Examens of cijfers zeggen niets over de dromen of talenten van leerlingen. “Doe dit alsjeblieft, en als je dat doet ... kijk dan hoe je kinderen de wereld veroveren. Een examen of een laag cijfer haalt hun dromen en talent niet weg. En denk vooral niet dat artsen, juristen en ingenieurs de enige gelukkige mensen in de wereld zijn. Met vriendelijke groeten, een leerkracht.” Zo wordt de brief afgesloten.

De brief van de leerkracht gaat viraal op sociale media en werd in enkele dagen al bijna 5.000 keer gedeeld op Facebook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen