© Boumediene Belbachir

Pukkelpop opent misschien ook terrein van Marquee op donderdag: “Meer comfort voor bezoekers”

Hasselt -

Pukkelpop onderzoekt de piste om ook het terrein van de Marquee al te openen op donderdag. Of er dan ook optredens zullen plaatsvinden op dat podium, is nog niet zeker.

Christof Rutten

Pukkelpop duurt drieëneenhalve dag lang. Donderdag – de eerste dag – is de ‘aanloopdag’, met dj-sets en optredens in de tenten op het terrein waar de Boiler, de Dancehall, de Booth en de Club staan. De andere delen van de festivalweide, met onder andere het hoofdpodium en de Marquee, blijven die dag normaal nog afgesloten. Maar uit een mail van verenigingen die de togen bemannen, blijkt dat Pukkelpop ook het terrein van de Marquee wil openen op donderdag 15 augustus van 18 tot 4 uur.

“Het klopt dat we die piste momenteel onderzoeken”, zegt Pukkelpop-woordvoerder Frederik Luyten. “We zien de laatste jaren dat de eerste dag erg succesvol is, dat er veel volk op donderdag naar het festival komt. Sinds enkele jaren is er een doorsteek tussen het terrein van de dancetenten en de Marquee. Door dat terrein te openen, zouden we de bezoekers al op de eerste dag meer comfort kunnen bieden. Zo zorgen we voor een betere doorstroming van het volk.”

© Maarten De Bouw

Denkpiste

Luyten benadrukt dat het nog maar om een denkpiste gaat. “We bekijken het nu, maar het is niet zeker dat het terrein ook effectief dan al opengesteld wordt. Het is ook nog niet beslist dat áls we het terrein gebruiken, er dan ook optredens op het podium van de Marquee zullen plaatsvinden. Het is wel 100 procent zeker dat het terrein voor het hoofdpodium op donderdag afgesloten blijft.”

Pukkelpop maakte al een hele reeks namen bekend, maar voorlopig nog geen artiesten die op donderdag 15 augustus zullen optreden.

© Karel Hemerijckx

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer