© Getty Images

Tim Merlier maakt zich zorgen over pijnlijke lies na val in tijdrit Giro: “Ik hoop dat de rustdag wonderen doet”

Enkele dagen na zijn val in de tijdrit probeert Tim Merlier weer mee te doen voor de zege in de Giro, al wordt dat niet simpel. Merlier ondervindt nog veel last. “Ik hoop dat de rustdag wonderen doet.”

Stijn Joris, Jonas Withouck

“Net toen ik mijn handen van positie aan het veranderen was op de fiets, reed ik over een boomwortel en kwam ik ten val”, doet Merlier aan de start van de negende etappe het verhaal achter zijn val. “Ik zal aan een snelheid van 45 à 50 kilometer per uur gereden hebben, zoiets. Doordat ik een schaafwonde heb ernaast, zitten de mijn klieren in mijn lies ontstoken.”

De rechterkant van Merlier ligt open.© Getty Images

Rustdag

“Ik heb toch wel redelijk wat pijn aan mijn lies. Maar ik ben ook niet de enige in het peloton, denk ik. Daags na mijn val heb ik een zware bergetappe overleefd, nu hoop ik dat de rustdag wonderen doet.”

Meesprinten in de rit richting Napels was dus zeer onwaarschijnlijk, dat gaf Merlier achteraf ook eerlijk aan. “De mogelijkheden waren gewoon heel beperkt met die blessure. Ik had op voorhand gezegd dat ik zou laten lopen als dat kon, dus dat deed ik dan ook. Of de rest van mijn Giro in gevaar komt? Dat kan ik nog niet zeggen. Het is nu kwestie van die rustdag morgen ten volle te benutten en zo goed mogelijk te herstellen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer