KPN-directeur Eelco Blok bij de toelichting van de jaarcijfers in februari
NOS NieuwsAangepast

Eelco Blok weg bij KPN, Colombiaan Ibarra volgt hem op

Topman Eelco Blok van KPN stapt in april op. Hij wordt opgevolgd door de Colombiaan Maximo Ibarra, die aan het hoofd stond van de Italiaanse provider Wind.

Blok (60) was zeven jaar lang de hoogste man van KPN. Sinds zijn aantreden in 2011 is er veel veranderd. Het bedrijf had moeite met de veranderingen in de telecommarkt, zoals het verdampen van de inkomsten van sms. Ook werd in 2013 een ongewenste overname van America Móvil afgewend.

In dat jaar kwam het bedrijf in rustiger vaarwater. Wel is KPN veel kleiner geworden. Zowel de omzet als het aantal werknemers (nu 13.500) is zo goed als gehalveerd ten opzichte van 2011.

Trots

Blok vindt dat het tijd is voor verandering. "Ik ben er trots op dat KPN een modern bedrijf is geworden. We zijn erin geslaagd om KPN in een uitdagende tijd voor de sector sterker, flexibeler en een voortrekker op het gebied van duurzaamheid te maken."

De aandeelhouders moeten zich nog uitspreken over Maximo Ibarra. Hij zegt de prestaties van KPN te bewonderen en kijkt ernaar uit om in Nederland te gaan wonen.

Beursanalist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers zei in het NOS Radio 1 Journaal verbaasd te zijn dat Blok niet wordt opgevolgd door een interne kandidaat. "Als een bedrijf mensen van buiten moet aantrekken, krijg je toch het idee dat er iets in de bedrijfsvoering moet veranderen. KPN is gezond en heeft een duidelijke strategie, dus ik ben heel benieuwd wat die verandering dan zal zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl