De twee vrienden stonden samen voor de Sint-Niklase politierechter.© ivan elegeert

Rondje driften levert twee vrienden elk vijftig uur werkstraf op

Sint-Niklaas -

Twee vrienden liepen elk vijftig uur werkstraf op nadat ze door de politie werden betrapt toen ze met een auto aan hoge snelheid over het Hendrik Heymanplein in Sint-Niklaas scheurden.

Ivan Elegeert

De feiten dateren van december 2022. Toen de politie ter plaatse kwam, zat C.K. achter het stuur van de wagen. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en vertelde de politie dat hij de wagen mocht gebruiken van zijn vriend Y.S., die de wagen dan op zijn beurt weer had geleend van zijn vader. Maar op de zitting werd een ander verhaal opgehangen en beweerde de advocate van Y.S. dat hij de wagen niet aan C.K. maar aan een andere vriend had uitgeleend, die wel een rijbewijs had. De politierechter kon het verhaal van beiden maar weinig waarderen. “Bovendien is het niet de eerste keer dat u hier staat,” stelde de rechter vast toen hij het strafregister van Y. er op na sloeg.

“Maar mijn zoon is nu echt wel op het goede pad”, kwam de mama van Y. tussen. “Hij is opnieuw gaan studeren in het volwassenenonderwijs en neemt ook de zorg voor zijn papa op zich, die lange tijd in coma lag en aan het revalideren is.” Het pleidooi werkte. Zowel Y.S. als C.K. kregen een werkstraf van vijftig uur opgelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER