© Leo De Nijn

Wordt Mechelen de actiefste gemeente in de ‘Stappenclash’?

Mechelen gaat de strijd aan met andere Vlaamse steden om zich op het einde van deze maand de ‘Gezondste en actiefste Gemeente van Vlaanderen’ te noemen. Dit door zoveel mogelijk inwoners aan het stappen te krijgen.

ldn

“We staan op dit ogenblik aan de leiding bij de centrumsteden voor deze Stappenclash”, zegt schepen Koen Anciaux, die Rik Wesemael van wandelclub Opsinjoorke, peter van de actie, in de bloemen kwam zetten.

Zo’n 429 Mechelse stappers lieten tot zondag 47,5 miljoen stappen optekenen en dat is goed voor 33.280 kilometer. “Stappen komt de gezondheid ten goede”, deed Wesemael een oproep naar nog meer Maneblussers om 10.000 stappen te komen doen.

Kortrijk staat voorlopig tweede, Brugge komt op de derde plaats. “Nog te weinig jongeren beoefenen de wandelsport. We zouden ze van achter hun computer en tablets moeten krijgen. We zouden maar al te graag de Mechelse scholen ter hulp roepen om de jongeren wakker te schudden, maar voorlopig lukt ons dat niet. Een overwinning in de Stappenclash zou welkom zijn”, besluit peter Rik Wesemael.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER