Gemeente betaalt mee voor sloop kantine

De verlaten kantine bij het C­-terrein van KFC Linda Olen gaat wellicht volgende week tegen de vlakte. Ook alle andere voorzieningen die van het perceel een voetbalterrein maakten, verdwijnen. Het gemeentebestuur van Olen betaalt 60% van de afbraakkosten.

Marc Peeters

Met de sloop valt definitief het doek over de voetbalbedrijvigheid op de Voortkapelseweg in Olen. KFC Linda organiseerde er decennialang jeugdwedstrijden en trainingen, maar moest die activiteiten staken omdat de eigenaars van het perceel de grond niet meer aan de voetbalclub wensten te verhuren. In een overgangsperiode speelt de jeugd van KFC Linda nu thuiswedstrijden op de terreinen van Immer Voort in Voortkapel (Westerlo).

Het aflopen van het huurcontract betekende ook dat de club het terrein in de oorspronkelijke staat moet herstellen. De kosten daarvoor worden geraamd op 12.000 euro. De club keek daarvoor in de richting van het gemeentebestuur. Eén belangrijke reden waarom de eigenaar de grond niet meer wenste te verhuren aan de club, heeft te maken met een conflict tussen de eigenaar en het lokale bestuur over de ruimtelijke plannen voor de omgeving.

Subsidie

“Het is de bedoeling dat we via een subsidiereglement zo’n 7.500 euro van de kostprijs voor de opruiming voor onze rekening nemen”, zegt schepen Kris Gebruers (CD&V). “We doen dat vooral omdat de club door deze situatie extra kosten moet maken om de jeugd te kunnen laten voetballen. We helpen dus niet zozeer bij de afbraakwerken, maar wel bij de organisatie van de jeugdsport.”

De club krijgt de subsidie op basis van facturen van de aannemer die de werkzaamheden zal uitvoeren. “Het weghalen van de kantine met kleedkamers en de betonnen muurtjes is niet de grootste klus, maar wel het verwijderen van de verharde parking”, weet Tom Peeters, voorzitter van KFC Linda.

De werkzaamheden moeten voor het einde van de maand klaar zijn. De club had het perceel al een paar maanden geleden moeten verlaten. Via de vrederechter hebben de eigenaars extra druk op de ketel gezet.

“Het is dan wel het einde van ons C-terrein, maar niet van onze problemen”, zegt Tom Peeters. “Bij Immer Voort kunnen we terecht tot einde van dit voetbalseizoen. Op iets langere termijn hopen we dat we vlak bij onze bestaande terreinen een bijkomend perceel vinden om een extra terrein aan te leggen.” Een bosperceel komt daarvoor in aanmerking.