maandag 27 mei 2019 - Wellen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Voor u opgelost

Door Gunter WILLEKENS en Lies VANBETS

Wilt u ook een probleem aankaarten?

Dagelijks vragen radeloze lezers ons om hulp bij problemen die ze zelf niet meer opgelost krijgen. Het Belang van Limburg is voor hen de laatste strohalm om een oplossing te vinden. Journalisten Lies Vanbets en Gunter Willekens proberen hen te helpen en brengen op deze pagina's verslag uit van hun werk.

Surf naar www.hbvl.be/opgelost en vul het formulier in. De redactie behoudt zich het recht voor om onderwerpen te weigeren.
Maandag tussen 12 en 14 u kan u journalist Gunter Willekens ook persoonlijk spreken, op 011/878.353

Na drie laserbehandelingen is de tattoo van Lief nog steeds niet weg. Karel Hemerijckx

Probleem 1

Tattoo flou

Vage tatoeage wegkrijgen met laser kost 600 euro

WELLENNu haar loopbaan achter de rug was, veroorloofde Lief zich een folieke. ‘Carpe Diem’, liet ze op haar onderarm tatoeëren. Maar de inkt liep uit, de tatoeage was vaag. “Slecht gezet”, vindt Lief. Ze wil de tattoo weg, en haar geld terug.

WIE?

Naam: Lief Vergauwen (63)

Waar: Kukkelbergstraat, Wellen

WAT?

Als u een tatoeage wilt, laat die dan zetten bij iemand die 100 procent vertrouwt. En dan vergewist u er zich vooraf nog van of uw tattoo artist een goede verzekering heeft.

“In september liet ik een tatoeage zetten op mijn voorarm. Dat kostte me 40 euro. Toen ik bij de tattoo artist vertrok, leek alles in orde.”

“Maar toen het verband ervan af ging, bleek al dat er iets mis was. Je kon amper lezen wat er stond. De inkt was helemaal uitgelopen”, vertelt Lief.

“In oktober ging ik terug om het resultaat te laten zien. Ik kreeg de raad om langs te gaan bij een dermatoloog van Medical Skincare.”

Het bleek dat de inkt zich in de onderhuidse lymfevaten had verspreid. “Te diep gezet”, zegt Lief. “Alleen met een laserbehandeling zou ik die tatoeage nog weg krijgen. Een eerste behandeling kostte 75 euro. Die wordt niet terugbetaald door de verzekering. Ik meldde dit bij de tattoo artist. Die zou contact opnemen met de verzekering. Maar die komt dus ook niet tussenbeide.”

“Ik heb de vrederechter gevraagd om te bemiddelen. De tattoo artist kwam niet opdagen op het gesprek. Ze heeft schriftelijk gemeld dat ik bij het buitengaan tevreden was met het resultaat en ziet dus geen noodzaak tot schadevergoeding.”

“Ik heb nu mijn derde laserbehandeling gehad. De verwijdering van de tattoo van 40 euro heeft me nu al 225 euro gekost. En ze staat er nog steeds.”

Nog niet opgelost

Een tatoeagezaak moet erkend zijn door de FOD Volksgezondheid en de tatoeëerder moet een opleiding inzake hygiëneregels gevolgd hebben. Hij moet zijn klant ook een toestemmingsdocument laten ondertekenen. Daarop staan de risico’s vermeld die gepaard gaan met tatoeëren. Hij moet zijn klant ook schriftelijk in kennis stellen van de gebruikte inkt.

De tattoo artist van Lief wil geen commentaar kwijt over het voorval. Bij Medical Skincare vernemen we dat de tattoo toch nog kan worden weg gelaserd. “Maar dat kan wel tot acht behandelingen in beslag nemen”, aldus de dermatoog. Of 600 euro dus. “We krijgen steeds meer vragen om tatoeages en permanente make-up met ons lasertoestel weg te schieten. Bij de ene persoon gaat dat makkelijker dan bij de andere.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws