Schepen Silke Lathouwers, winnares Lacey Meeusen, burgemeester Lukas Jacobs en Charlotte Brouwers van UiTPAS© IF

Lacey Meeusen wint ballonvaart als 10.000 UiTPAS-houder: “Binnenkort de lucht in met mijn oma”

Kalmthout -

Lacey Meeusen uit Kalmthout heeft de 10.000ste UiTPAS in de regio Van Polder tot Kempen. Zo wint ze een ballonvaart. “Mijn oma is de enige die mee durft vliegen”, lachte Lacey toen ze haar prijs woensdag in ontvangst nam.

Stijn de Koning

Samen met Brasschaat, Brecht, Essen, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel vormt Kalmthout de regio Van Polder tot Kempen. “De UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor vrijetijdsactiviteiten”, zegt Charlotte Brouwers, de regionale coördinator van UiTPAS van Polder tot Kempen. “Met de pas spaar je punten op elke activiteit of wanneer je bijvoorbeeld langs de bibliotheek gaat. Gespaarde punten ruil je om voor interessante voordelen in meer dan 130 UiTPAS-gemeenten in Vlaanderen.”

Verrassend telefoontje

“Ik kocht de UiTPAS vooral voor het regionaal aanbod”, zegt Lacey. “Ik wou leuke dingen doen en fijne workshops meepikken. Door het gebundelde aanbod op de website van UiTPAS vind je makkelijk wat er kan. Het telefoontje dat ik de 10.000ste UiTPAS heb, kwam als een verrassing. Ik spreek snel af met oma want zij is de enige die mee durft vliegen.”

“De UiTPAS is een goede manier om inwoners naar vrijetijdsactiviteiten te lokken”, meent burgemeester Lukas Jacobs. “Het regionaal aanbod waar Lacey over spreekt, is een troef. In onze regio heeft gemiddeld 6% van de mensen al een UiTPAS.”

Punten ruilen voor pralines

“In Kalmthout kan je je punten inruilen voor een doosje pralines, een consumptie in het lokaal dienstencentrum of binnenkort ook voor tickets voor voorstellingen van Club Kalmthout”, vult Silke Lathouwers, schepen voor cultuur, aan. “Als pashouder van de regio Van Polder tot Kempen kan je overal in Vlaanderen punten gebruiken. Sinds de opstart eind 2021 zijn er in onze regio al zo’n 9000 voordelen omgeruild.”

“Als je het financieel moeilijk hebt en bijvoorbeeld een verhoogde tegemoetkoming geniet, kan je een UiTPAS met kansentarief kopen”, legt Charlotte Brouwers uit. “Daarmee krijgen inwoners automatisch korting bij activiteiten in de regio Van Polder tot Kempen. Er zijn ondertussen ook al veel verenigingen UiTPAS-partner. Zo krijgt iedereen met een UiTPAS met kansentarief bij alle Kalmthoutse voetbalverenigingen 80% korting op het lidgeld.”

Meer info: UiTPAS van Polder tot Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners