Nachtelijke ‘stille’ zoektocht levert niets op: Duitse speurdiensten zoeken verder naar vermiste Arian (6)

De ‘stille’ zoektocht naar Arian heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag niets opgeleverd. Speurdiensten zetten hun zoektocht zaterdag dan ook voort naar de vermiste Duitse jongen. De zesjarige komt uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg, en is al vijf dagen vermist.

lto, gjs
Bron: BELGA

De zoekdiensten gaan verder op en rond de rivier Oste, een zijrivier van de Elbe. Dat heeft een politiewoordvoerder zaterdag bekendgemaakt. Andere hulpdiensten kammen het gebied tussen de stad Elm en de gemeente Oldendorf uit.

Arian verdween maandagavond en is al vijf dagen vermist. Op camerabeelden was te zien hoe hij een bos betrad, waardoor de zoektocht zich daar afspeelt. Honderden mensen zoeken mee naar de jongen met autisme, die niet spreekt en waarschijnlijk niet zou reageren op oproepen van vreemden. Daarom werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een stille zoektocht gehouden. Ongeveer 200 agenten deden daaraan mee en zochten in kleine groepjes, uitgerust met nachtkijkers, naar de jongen. Helaas leverde dat opnieuw geen succes op.

LEES OOK. Geen luidsprekers met kinderliedjes en vuurwerk meer: zoektocht naar Arian (6) moet plots “muisstil” verlopen

De politiewoordvoerder zei dat ongeveer vijftig politieagenten zich zaterdag vrijwillig hadden gemeld om te helpen. “Ze hebben misschien hun enige vrije weekend opgeofferd”, zei de woordvoerder. Ook soldaten van de Bundeswehr zijn ingezet. Ook buurtbewoners zoeken mee.

Tips

Ze kregen allemaal een lijst met tips over hoe ze moeten omgaan met de autistische jongen, die zelf niet kan spreken maar wel alles begrijpt. Ze roepen beter niet omdat dat hem bang kan maken, zo staat er bijvoorbeeld in. Daarna moet uitgekeken worden naar twijgjes, bladeren en gras waar hij zich mogelijk mee voedt. Het vermoeden van de familie en speurders is dat hij zijn hoofd bedekt wanneer hij ergens rust, dus krijgen de speurders de tip ook aandacht te hebben voor grote hopen bladeren.

Indien hij gevonden wordt, wordt dan weer aangeraden hem als een volwassene te behandelen, hem niet aan te raken en hem te benaderen op dezelfde hoogte als die waarop hij zit of ligt. Tegen hem spreken moet rustig gebeuren. Belangrijk is dus ook niet te juichen wanneer hij gevonden wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen