Afval in Amsterdam weer opgeruimd na Koningsdag

Nieuws
Het grootste deel van het afval dat in Amsterdam is blijven liggen na Koningsdag is weer opgehaald. Ruim 700 schoonmakers zijn daar vanaf zaterdagavond mee bezig geweest. Ook burgemeester Femke Halsema hielp een paar uur mee.
anp
zondag 28 april 2024 om 12:15 aangepast 12:52
Afbeelding
beeld anp

"Vannacht hielpen wethouder Hester van Buren en ik de veegploeg een paar uur op de Dam, het Spui en de Kalverstraat", meldt de burgemeester op Instagram. "Zwaar werk maar je hebt er wel eer van."

Om Koningsdag in goede banen te leiden, had de gemeente honderden afvalbakken neergezet en speciale inleverpunten gemaakt voor "alle spullen die geen tweede leven krijgen op de vrijmarkt". Ook waren er in de stad meer dan 350 toiletten te vinden. Hoeveel kilo afval er is opgehaald, weet de gemeente maandag pas. Vorig jaar ging het met Koningsdag in Amsterdam om zo'n 500.000 kilo aan troep.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hamas: geen contact meer met bewakers vier Israëlische gijzelaars

De gewapende vleugel van Hamas, de Al Qassam-brigades, heeft geen contact meer met de strijders die vier Israëlische gijzelaars bewaken, meldt de beweging op Telegram.

Afbeelding

Zeker een iemand afgevoerd door politie bij protest UvA

Bij het pro-Palestijnse protest bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is zeker een man afgevoerd door de Mobiele Eenheid, ziet een ANP-verslaggever ter plaatse.

Afbeelding

Hotels Parijs weer goedkoper in aanloop naar Olympische Spelen

Hotels en woningverhuurders in Parijs verlagen hun prijzen weer na eerdere flinke verhogingen. Met de prijsstijgingen hoopten zij te profiteren van de Olympische Spelen, die in juli en augustus in de Franse hoofdstad worden gehouden.

Afbeelding

Heidema herbenoemd als commissaris van de Koning in Overijssel

Andries Heidema kan beginnen aan zijn tweede periode van zes jaar als commissaris van de Koning in Overijssel. Nadat de leden van Provinciale Staten hem eind maart hadden voorgedragen voor herbenoeming, is dat nu geformaliseerd via een koninklijk besluit.

Afbeelding

Leider Catalonië verlaat politiek na tegenvallende verkiezingen

De aftredende Catalaanse regiopremier Pere Aragonès stapt uit de politiek na het teleurstellende resultaat voor zijn partij bij de regionale verkiezingen van zondag.

Afbeelding

LEGO sleept Nederlander voor rechter om inbreuk merkrecht

LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, sleept een Nederlander in een kort geding voor de rechter. Volgens het Deense speelgoedbedrijf maakt hij inbreuk op het merkrecht.