James Cooke doet in ‘De Slimste Mens’ bijzondere onthulling over toilet van Gert Verhulst

© Vier

De eerste ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van deze week gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Maandag deed Saartje Vandendriessche (43) haar gooi naar de titel. In een vorig leven was ze omroepster op Eén, nu gaat ze op dezelfde zender sportieve uitdagingen aan in ‘Op De Man Af’.

ehu,tdl

Wat waren de beste quotes?

James Cooke: “Knuffel jij bomen, Saartje?” Saartje Vandendriessche: “Ik geloof dat als je een vraag stelt aan een boom en je lang genoeg wacht, je dan antwoord krijgt.” Cooke: “Je moet die boom eens vragen of jij niet een beetje zot in je kop bent.”

LEES OOK. James en Saartje Vandendriessche in de clinch door ‘gemonteerde’ bedgeheimen: “Leugenaar!”

Hakim Chatar:“Play-Doh, is dat ook slijm?” Boris Van Severen: “Nee, da’s Play-Doh”.

Wat was het mooiste ­moment?

Schrijver Herman Brusselmans had beloofd dat hij de winnaar van de aflevering zou belonen met een gesigneerd exemplaar van zijn nieuwste boek, Achter een Struik. Toen Saartje Vandendriessche het boek overhandigd kreeg, was ze duidelijk meer geïnteresseerd in het boek dan in de drie kussen van Brusselmans. Zeker toen hij zei: “Je weet, een boek, dat is ­papier, dat is gemaakt van bomen, als je daar vragen aan stelt, die antwoorden.”

© Vier

Wat was de gênantste vraag?

Op de vraag “Wie vervangt vanaf januari Jonas Van Geel in de musical ‘40-45’?” moet Saartje Vandendriessche het antwoord schuldig blijven. Het antwoord zit nochtans aan de jurydesk - en steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.

Wat was de vreemdste onthulling?

Een volautomatisch toilet met sproeiers en blazers. Het lijkt een voorrecht voor enkel de allerrijksten, maar dat is het niet. Trotse bezitter Gert Verhulst deelt het ook met z’n trouwe vriend James, die er een lyrisch betoog over afstak.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Presentatrice Saartje Vandendriessche sloeg haar twee mannelijke tegenstanders in haar eerste aflevering meteen tegen het canvas met haar indrukwekkende parate kennis over het meest ­recente podium van de Ronde van Frankrijk en over de film Pirates of the ­Caribbean.

Wat waren de leukste momenten?

Hou je van ‘De Slimste Mens’, maar vind je het storend dat er tussen het bulderlachen en applaudisseren door quizvragen worden verteld? Dan geven we je hier een compilatie van de leukste momenten.

Wie moet het spel verlaten?

Deejay Hakim Chatar kreeg in een stroef finalespel welgeteld vier seconden om drie voorzitters van Open VLD op te ­noemen, maar hij kon er door de spanning niet één bedenken. Acteur Boris Van Severen ontsnapte op die manier aan de uitschakeling. Dinsdag verwelkomen we Dominique Van Malder in de quiz. Hij is bekend van het Canvasprogramma Radio Gaga.

Wat is de tussenstand?

1. Julie Colpaert ­(12 afleveringen)

2. Boris Van Severen (7)

3. Hakim Chatar (3)

4. Omar Souidi (3)

5. Michèle Cuvelier (3)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen