Mechelen Schlagert opnieuw: “Retteketet, waar is mijn vleeskroket”

Ambiance troef op de derde editie van Mechelen Schlagert dat zaterdagavond opnieuw voor De Loods koos, na een jaartje Nekkerhal. Zo’n 1.000 feestneuzen van alle leeftijden en divers pluimage gingen er een viertal uur lang uit de bol.

Patrick Poppe

Yves Segers mocht de spits afbijten. Een dik half uur na de start van het festival kon hij op de tonen van ‘Retteketet, waar is mijn vleeskroket’ voor de eerste polonaise van de avond van de avond tekenen. En het was zeker en vast niet de laatste. De sirtaki, cowboydans en andere aanverwanten volgden al snel want ook Christoff - voor het eerst op Mechelen Schlagert - ging op hetzelfde elan verder. De Romeo’s, Jo Vally, Swoop en De Stoempers maakten de affiche rond.

De organisatie was na afloop bijzonder blij dat ze het festival terug in De Loods konden brengen. “Vorig jaar moesten we door de werken hier uitwijken naar de Nekkerhal. Dat was meteen een goede testcase om Mechelen Schlagert de kans te geven groter te worden, maar ook daar bleef het bij 1200 toeschouwers. In dat geval zitten we veel beter in De Loods: een pak praktischer en gezelliger”, zegden Bart Volckaerts en Tim Van der Sande. Zij beloofden binnenkort met een nieuw niet-muzikaal event uit te pakken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER