Man gearresteerd die zichzelf dreigde op te blazen in Iraans consulaat in Parijs

Aan het Iraanse consulaat in Parijs is een man gearresteerd die zich verschanst had in het gebouw en ermee dreigde zichzelf op te blazen. Een grootschalige politieoperatie werd uitgerold.

mts
Bron: Le Figaro, Europe1, BFMTV

Volgens de Franse media ging de man rond elf uur vanmorgen binnen in het gebouw, in de rue Fresnel in het 16de arrondissement van de Franse hoofdstad. Vervolgens zou hij zijn jas hebben uitgetrokken, waardoor “een granaat of een explosief vest” zichtbaar werd, zo meldt het Franse persbureau AFP op basis van politiebronnen. Volgens getuigen legde de man vlaggen neer op de vloer van het consulaat en wilde hij de dood van zijn broer wreken.

De ambassade nam zelf contact op met noodcentrale om de aanwezigheid van de verdachte man te melden, zo meldt Europe1. Nog volgens dat Franse nieuwskanaal heeft de man zich samen met een ambassadeur opgesloten in een kamer in het consulaat.

De BRI, een elite-eenheid van de Franse politie, is in groten getale aanwezig bij het gebouw. Er is een veiligheidsperimeter ingesteld en uit veiligheidsoverwegingen zijn de metrolijnen die in de buurt passeren al onderbroken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer