Foto: Videoland
Foto: Videoland

'The Crown' op z'n Hollands: koningin Máxima krijgt eigen serie

Na de succesreeks 'The Crown', over de Britse koningin Elizabeth II, krijgt ook de Nederlandse koningin Máxima een biopic. In de zesdelige serie komt het liefdesverhaal tussen haar en Willem-Alexander tot leven. Nog voor de serie voor het grote publiek beschikbaar is, kondigt streamingsplatform Videoland al een tweede seizoen aan.

Het eerste seizoen vertelt het levensverhaal van Máxima Zorreguieta, geboren in 1971 in Buenos Aires, Argentinië, tot haar verloving met de kroonprins der Nederlanden. De serie is gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten uit 2021: ‘Moederland’, een biografisch portret van de jonge Máxima.

"In het eerste seizoen zien we hoe een jong Argentijns meisje transformeert in een zelfverzekerde jonge vrouw die smoorverliefd wordt op een Nederlandse prins", vertelt Peter van der Vorst, directeur content bij RTL Nederland en eigenaar van het streamingsplatform Videoland.

In de trailer zien we de jonge Máxima, gespeeld door de Argentijnse actrice Delfina Chaves, tijdens haar studies in Buenos Aires, Argentinië. Voor haar rol in de serie, moest actrice Delfina Chaves de Nederlandse taal leren.

In april 1999 ontmoet Máxima kroonprins Willem-Alexander in de Spaanse stad Sevilla. We zien haar vervolgens uitzinnig dansen op een feestje onder de verliefde blik van Willem-Alexander, gespeeld door Martijn Lakemeier.

We krijgen ook al te zien hoe prins Willem-Alexander Máxima voorstelt aan zijn ouders, koningin Beatrix en prins Claus. Actrice Elsie de Brauw vertolkt de rol van Beatrix, de Duitse acteur Sebastian Koch speelt in de serie Claus.

Maar ook een duister kantje van Máxima komt aan bod, als blijkt dat ze de dochter is van een Argentijnse minister in de dictatoriale regering van generaal Videla krijgt ze heel wat kritiek te verduren. In Nederland kwam er ook protest tegen het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima.

Tweede seizoen op komst

Videoland bevestigde al dat een tweede seizoen op komst is, de opnames beginnen in oktober. In het tweede seizoen "ontdekt Máxima dat het behouden van de liefde van het Nederlandse volk niet zo eenvoudig is als het winnen ervan", licht Rachel van Bommel, van productiebedrijf Millstreet Films, al een tipje van de sluier.

De eerste aflevering van de serie, genaamd ‘Máxima’, is vanaf zaterdag te zien op het Nederlandse streamingsplatform Videoland. Binnenkort zal de serie ook bij ons op VTM te zien zijn. De serie is ook al verkocht aan Duitsland en andere landen in Latijns-Amerika.

Meest gelezen