Direct naar artikelinhoud
VN-migratiepact

Theo Francken (N-VA) spreekt steun uit voor ‘Mars tegen Marrakech’: “Ik deel die woede en frustratie”

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA)Beeld Photo News

Gisteravond plaatste Theo Francken (N-VA) een korte videoboodschap op Facebook waarin hij zijn steun uitspreekt voor de mensen die vandaag deelnemen aan de ‘Mars tegen Marrakech’ in Brussel. Hij vraagt daarbij niet individuele migranten te viseren maar het huidige migratiebeleid. 

“Ik geef alle steun aan mensen die hun protest willen uiten, hun frustratie en hun bezorgdheid over dat pact want ik deel die bezorgdheid en die woede en frustratie”, zegt Francken. 

Hij vervolgt dat hij het alleen maar juist vindt dat het eerdere verbod op de betoging door de Raad van State werd geschorst. Francken verwijst daarbij naar de “vele betogingen, vaak van illegalen die geen reden hadden hier te zijn, die helemaal OK waren voor het links bestuur in Brussel”. 

Hij roept op geen geweld te gebruiken en de frustratie niet te richten op individuele migranten maar op het huidige migratiebeleid. “Revancheer u nooit tegen individuele migranten, tegen individuele personen”, luidt het. Het moet een signaal zijn “tegen het huidige model, die chaos, die illegale migratie, die verdrinkingen en de culturele problematiek die ermee gepaard gaat”. “Hou het netjes”, besluit Francken.