Israëlische soldaten schieten Palestijnen dood op West Bank

Nieuws
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:34
Afbeelding
beeld anp

Israëlische militairen hebben zaterdag op de bezette Westelijke Jordaanoever twee Palestijnen doodgeschoten die volgens het leger vanuit een voertuig het vuur op hen hadden geopend. Dat gebeurde bij een bewakingspost in de buurt van de stad Jenin.

Een legerwoordvoerder toonde een foto van twee automatische geweren die bij de aanval op de soldaten zouden zijn gebruikt. De Jenin Brigade bevestigde dat de schutters lid waren van deze koepelorganisatie, waartoe ook milities van Hamas en Islamitische Jihad behoren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

TikTok kondigt nieuwe maatregelen tegen beïnvloeding aan

TikTok komt met nieuwe maatregelen om beïnvloedingspogingen op het socialemediaplatform tegen te gaan. Het bedrijf gaat investeren in nieuwe opsporingsmethodes. Accounts die de regels voor misleidend gedrag overtreden, worden verwijderd.

Afbeelding

Economische bedrijvigheid eurozone neemt opnieuw toe

De economische bedrijvigheid in de eurozone is in mei verder toegenomen, tot het hoogste niveau in een jaar tijd. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de industriesector sterker toenam dan in april en de bedrijvigheid in Duitsland sterker groeide dan verwacht, meldt markton..

Afbeelding

Sunak en Starmer trappen Britse verkiezingscampagne af

De Britse premier Rishi Sunak en zijn uitdager Keir Starmer hebben de campagne voor de verkiezingen afgetrapt. De leiders van de Conservatieven en Labour hebben nog zes weken om de kiezers te overtuigen op hun partijen te stemmen.

Afbeelding

China stuurt 'serieuze waarschuwing' met oefeningen bij Taiwan

China stuurt met zijn militaire oefeningen bij Taiwan een 'serieuze waarschuwing', zegt een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Degenen die een onafhankelijk Taiwan steunen, zullen volgens hem achterblijven met 'gebroken hoofden en stromend bloed'.

Afbeelding

IMF komt met steunpakket van 2,2 miljard dollar voor Oekraïne

Functionarissen van het Internationaal Monetair Fonds brengen deze week een bezoek aan Oekraïne om te praten over een nieuw steunpakket. Als Oekraïne aan alle voorwaarden voldoet, kan het land een nieuwe lening van meer dan 2,2 miljard dollar tegemoetzien.

Afbeelding

Studie: Europa kan ook bij fors gasverbruik zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie.