Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Nieuws
Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS. De arrestaties waren op de Northeastern University in Boston, de Arizona State University en de Indiana University, schrijft The New York Times.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:08
Afbeelding
beeld anp

Demonstranten hadden op de onderwijsinstelling in Boston een tentenkamp opgezet. De directie vroeg hen te vertrekken, maar dat weigerden ze. Zaterdag heeft de politie het kamp afgebroken en 102 activisten aangehouden. In Arizona werd een kampement op de universiteit afgebroken, 69 mensen werden meegenomen. Ook in Indiana greep de politie in. Opgebouwde tenten werden verwijderd en 23 actievoerders zijn aangehouden.

De landelijke protestgolf begon aan de Columbia University, waar vorige week tientallen betogers werden opgepakt nadat de universiteitsautoriteiten de politie erbij haalden. Sindsdien zijn op steeds meer universiteiten in de VS soortgelijke acties gehouden en al meer dan zevenhonderd betogers gearresteerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Families slachtoffers schietpartij Uvalde spannen rechtszaken aan

Families van de slachtoffers van de dodelijke schietpartij in de Texaanse plaats Uvalde in 2022 hebben vrijdag twee rechtszaken aangespannen tegen Meta, Activision Blizzard, moederbedrijf Microsoft en tegen wapenmaker Daniel Defense.

Afbeelding

Veel rook door brand in loods met vrachtwagens in Terneuzen

Bij een brand in een loods met vrachtwagens aan de Koegorsstraat in Terneuzen komt in de nacht van vrijdag op zaterdag veel rook vrij, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Even na middernacht rukte de brandweer met meerdere eenheden uit om de brand te blussen.

Afbeelding

Zelensky claimt controle over gebieden ten noorden van Charkiv

Oekraïense strijdkrachten hebben opnieuw de controle over gebieden ten noorden van Charkiv die eerder deze maand door het Russische leger werden ingenomen. Dat liet de Oekraïense president Volodymyr Zelensky weten in zijn dagelijkse toespraak.

Afbeelding

Cryptobedrijven stijgen op beurs na fiat voorstel etherfondsen

De aandelen van cryptobedrijven op Wall Street zijn vrijdag flink meer waard geworden. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse toezichthouder SEC een voorstel van beursuitbaters voor op de beurs verhandelde etherfondsen had goedgekeurd.

Afbeelding

Staking legt luchtverkeer Parijs Orly dit weekend grotendeels plat

De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten op de Parijs Orly te annuleren. Aanleiding is een staking door luchtverkeersleiders op de Parijse luchthaven, de op een na drukste in Frankrijk.

Afbeelding

NAVO-landen bouwen 'dronemuur' tegen Russen

Zes NAVO-lidstaten die aan Rusland grenzen gaan een zogenoemde dronemuur bouwen om zich te verdedigen tegen 'provocaties van onvriendelijke landen'.