Wat is dit?
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel
Dit is het geheim van een heerlijk smeuïge kaasfondue
Een lekkere kaasfondue thuis zelf maken is een makkie. Al kan je weleens met een draderige of klonterige brei eindigen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Voeg witte wijn en een beetje sausbinder aan de gesmolten kaas toe, et voilà: problem solved.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
300 g geraspte Emmentaler
300 g gratin kaas
200 g geraspte oude Gouda kaas
1/2 teentje knoflook
300 ml droge witte wijn
1 el citroensap
1 el sausbinder
2 el water
2 rode paprika's
250 g champignons
2 appels
300 g bloemkoolroosjes
snuf nootmuskaat
peper
1 stokbrood
Zo maak je het:
1. Doe de knoflook, de wijn en het citroensap in een pan met dikke bodem. Verhit op matig vuur. Voeg de verschillende kaassoorten toe en laat al roerend rustig smelten.
2. Meng de sausbinder met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Blijf roeren tot een smeuïge saus. Kruid met de peper en het nootmuskaat.
3. Snijd het stokbrood in sneetjes. Snijd de groenten en de appel in hapklare stukken. Serveer alles bij de kaasfondue.
Liefhebber van kaas en bier? Kijk hier voor onze heerlijke combinaties!