Direct naar artikelinhoud
Sport

Van Aert vanaf maart in dienst van Jumbo-Visma

Van Aert heeft zijn krabbel gezet bij Jumbo-Visma.Beeld Twitter Jumbo-Visma

Wout van Aert (24) versterkt vanaf 1 maart de gelederen van Team Jumbo-Visma. Dat maakte de Nederlandse WorldTour-ploeg zonet officieel bekend. De drievoudig wereldkampioen veldrijden is gisteren al naar Spanje gevlogen om vandaag aan te sluiten bij de training van zijn aanstaande ploegmaats. Van Aert zette zijn krabbel onder een contract voor drie jaar.

“Ik denk dat ik vorig jaar mooie resultaten heb behaald. Daardoor zijn er gesprekken gekomen met verschillende teams”, aldus Van Aert in een eerste reactie op de website van de ploeg. “De interesse van Team Jumbo-Visma sprak me erg aan. Door omstandigheden zal ik de stap hogerop al in 2019 kunnen zetten. Het voelt goed dat ik die stap naar de WorldTour kan maken, want ik denk dat ik mezelf op dat niveau nog veel kan ontwikkelen.” Van Aert wordt vrijdag samen met zijn aanstaande Jumbo-ploegmaats in het Nederlandse Veghel officieel voorgesteld aan pers en publiek.

Jumbo-manager Richard Plugge wil Van Aert graag ontwikkelen tot een klassieke topper. “We hadden interesse in Wout voor 2020", zegt hij. “Alles is sneller gegaan en we kunnen hem al eerder verwelkomen in onze ploeg. Dat is heel mooi nieuws voor het team, want wij worden sterker. Hij is een megatalent en we hopen hem te ontwikkelen tot de klassieke topper die we allemaal in hem zien.”

Twitter bericht wordt geladen...

Contractbreuk

De 24-jarige Van Aert verbrak in september zijn contract bij Sniper Cycling, het bedrijf achter de ploeg Veranda’s Willems-Crelan. Niet veel later richtte hij zijn eigen (eenmans)ploeg Cibel-Cebon op waarvoor hij de huidige veldritcampagne afwerkt. Met Sniper Cycling vecht hij inmiddels een juridisch conflict uit omdat Sniper Cycling de contractbreuk niet aanvaardt. 

Medio vorige maand gaf de Internationale Wielerunie UCI Van Aert groen licht om vrij te onderhandelen met een nieuwe werkgever met het oog op het komende wielerseizoen op de weg. De voorwaarde daarbij was wel dat de transfer gerealiseerd werd voor 31 december. Met de wielerploeg had Van Aert al een akkoord voor 2020, maar nu kan hij er dus een jaartje vroeger aan de slag.

Contractbreuk
Beeld BELGA