Direct naar artikelinhoud
Voetbal

José Mourinho weg bij Manchester United

José Mourinho.Beeld epa

José Mourinho is binnenkort niet langer de coach van Manchester United. Dat maakte de Engelse club zelf bekend. Mourinho is vermoedelijk ontslagen naar aanleiding van de teleurstellende resultaten van de Engelse recordkampioen.

De clubleiding gaat op korte termijn een interim-manager aanstellen die het seizoen moet afmaken. Daarna begint de zoektocht naar een trainer voor de komende jaren. De Fransman Zinedine Zidane, die afgelopen zomer vertrok bij Real Madrid nadat hij met de Spanjaarden voor de derde keer op rij de Champions League had gewonnen, wordt vaak genoemd.

Manchester United verloor zondag met 3-1 bij Liverpool, waardoor de achterstand op de koploper van de Premier League opliep tot maar liefst negentien punten. Mourinho (55) werkte sinds 2016 op Old Trafford, waar hij Louis van Gaal opvolgde als manager.

Dit seizoen verloor Manchester United vijf van de zeventien competitieduels. De twintigvoudig landskampioen staat niet alleen een straatlengte achter op Liverpool, maar ook een plek in de top vier en daarmee een ticket voor de Champions League is momenteel ver buiten bereik. Mourinho kreeg ook veel kritiek op het slechte, vaak saaie spel van zijn elftal en zijn gedrag langs de lijn.