Bij gunstig weer zijn de werken deze zomer afgerond.© Agentschap Wegen en Verkeer

Nieuwe fase in heraanleg fietspaden Aarschotsebaan vanaf 6 mei: “Eenrichtingsverkeer naar Lier”

Berlaar -

Op maandag 6 mei start een nieuwe fase van de werken op de Aarschotsebaan in Berlaar in twee zones. Ten eerste tussen het kruispunt Kegelstraat-Smidstraat en Berlaar-Heikant. Ten tweede tussen Sander de Vosstraat en het kruispunt Steenbeek met Gangelberg

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de fietspaden en de riolering langs de Aarschotsebaan en de Aarschotsesteenweg (N10) in Berlaar en Lier volledig vernieuwen. “Dit project is onderdeel van een volledige vernieuwing van de fietspaden langs de N10 in Heist-op-den-Berg, Putte en Berlaar”, klinkt het bij AWV.

Nieuwe fietspaden

“We zetten met deze werken sterk in op een verhoging van het comfort en de veiligheid van de fietser. Bij de herinrichting leggen we de nieuwe fietspaden volledig gescheiden van de rijweg aan. Dit doen we door ze te verplaatsen tot achter een groene berm, binnen de bebouwde kom of de bestaande gracht buiten de bebouwde kom. De nieuwe fietspaden worden twee meter breed. In het stuk waar de bestaande fietspaden worden vernieuwd, blijft de huidige breedte behouden, tenzij er meer ruimte is om te verbreden tot twee meter.”

De nieuwe fietspaden worden twee meter breed.© Agentschap Wegen en verkeer

Vanaf 6 mei is het kruispunt Smidstraat–Kegelstraat opnieuw toegankelijk voor lokaal verkeer. Afslaan richting Berlaar-Heikant is nog steeds niet mogelijk. “De zone tussen de Kegelstraat en Gangelberg is bereikbaar via de Kegelstraat en loopt dood op het kruispunt Gangelberg-Steenbeek.” Vanaf het kruispunt Steenbeek met Gangelberg is alleen verkeer richting Lier mogelijk. “Verkeer naar Berlaar-Heikant rijdt via de Lierbaan, de Bredestaat en de Houwstraat.”

In de zone tussen het kruispunt Kegelstraat-Smidstraat en Berlaar-Heikant duren de werken tot de tweede helft van juni. Tussen Sander de Vosstraat en het kruispunt Steenbeek met Gangelberg werkt de aannemer nog tot begin juli. “Bij gunstige werf- en weersomstandigheden zijn de werken volledig klaar tegen het zomers bouwverlof”, laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.(HB)

Op maandag 6 mei schuiven de werken op naar de zone tussen het kruispunt Kegelstraat-Smidstraat en het kerkhof in Berlaar-Heikant.© Agentschap Wegen en Verkeer

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen