© IF

Autodelen groeit sterk: aanbod breidt uit met tweede elektrische auto

Precies een jaar na de eerste elektrische auto breidt de vloot van Cambio in Mechelen uit met zo'n tweede wagen. Autodelen is er in een jaar tijd sterk gegroeid. Op 22 locaties in de stad staan er voortaan 41 wagens.

Sven Van Haezendonck

Door autodelen zijn er minder parkeerplaatsen nodig en mensen rijden ook minder kilometers. Dat is niet alleen positief voor de mobiliteit, maar ook voor de luchtkwaliteit. Zeker als zo'n deelwagen elektrisch is. De tweede elektrische auto krijgt de Van Kerckhovenstraat vlak bij het station als staanplaats.In een jaar tijd zijn er in de stad meer dan tien wagens bijgekomen om te delen, een stijging van 30%.

“Het aanbod van Cambio is een grote meerwaarde voor onze stad. Het stijgend aantal autodelers en autodeelwagens zorgt rechtstreeks voor het verduurzamen van onze stedelijke mobiliteit. De elektrische wagens zorgen er dan weer voor dat de Mechelaars hiermee kunnen kennismaken, waardoor clichés de wereld uit geholpen worden en elektrisch rijden voor meer mensen een reële optie wordt", zegt Marina De Bie (Groen), schepen van Mobiliteit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER