© Kristof Van Rompaey

Passant helpt brandende auto te blussen en ademt rook in

In de Bosstraat in Berlaar brak zaterdagvoormiddag een autobrand uit. Een toevallige voorbijganger probeerde het vuur mee te blussen en werd uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht.

kvro, tdk

Omdat de brandende auto dicht bij de woning van de eigenaar stond, had een buurman de Mercedes SUV voor aankomst van de brandweer al naar de straatkant versleept met een tractor. Een toevallige passant deed wat hij kon om te helpen met blussen. Zijn zoontje bleef intussen veilig wachten in de wagen.

“De man ademende wat rook in en werd uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht”, zegt brandweerofficier Rudy Nuyens. “De eigenaar van de getroffen wagen was ook aanwezig, maar wilde niet mee naar het ziekenhuis.”

Toen de brandweer arriveerde, kwam er vooral van onder de motorkap van de SUV veel rook. Mogelijk ligt een kortsluiting aan de oorsprong van de brand. “Het interieur vatte niet echt vuur. De motorkap moesten we wel openbreken om te kunnen blussen." Allicht is het voertuig onherstelbaar beschadigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER