© RV

Nieuw gebouw voor buitenschoolse opvang

In samenwerking met CV Vooruitzien plant de stad een nieuw gebouw de buitenschoolse kinderopvang in Koersel. In totaal zal de opvangcapaciteit opgetrokken worden van 50 naar 100 erkende plaatsen. Voor de bouw van de stedelijke opvanglocatie is 1,5 miljoen euro voorzien.

roger.vanhoudt

Schepen Thomas Vints: "In het begin van de legislatuur werd een bedrag van 400.000 euro voorzien om de huidige locatie in de Laakstraat uit te breiden en dit om wachtlijsten weg te werken. Vrij snel bleek echter dat het voorziene bedrag volledig opgeslorpt zou worden aan renovatiewerken en dat van uitbreiding geen sprake meer was. Integendeel, een renovatie zou ervoor zorgen dat men zou inboeten op een aantal van de 50 erkende opvangplaatsen."

De komende maanden zal de architecturale indeling uitgebreid onder de loep worden genomen. Daarbij zal rekening gehouden worden met enerzijds het huiselijke karakter dat een kinderopvanglocatie moet hebben, en anderzijds het klimaat- en ecologisch vriendelijke aspect van de constructie op zich. Verder is het een surplus dat de buitenspeelruimte van de opvanglocatie deels toegankelijk zal gemaakt worden voor kinderen uit de buurt. Volgens schepen Thomas Vints is het het de bedoeling om in 2020 de nieuwe opvanglocatie in gebruik te nemen.

CV Vooruitzien heeft de voorbije jaren – met succes - in de regio een aantal keer opgetreden als bouwheer van combi-bouwprojecten en dit in samenwerking met lokale besturen. Ook op de site van het Academiepark in Koersel zal dit het geval zijn. Zo zullen er boven de buitenschoolse opvanglocatie sociale koopappartementen gebouwd worden met daarop aansluitend een aantal rijwoningen. "De druk op de kinderopvang en begeleiding wordt ieder jaar groter", aldus Thomas Vints. "Een nieuwe aangepaste locatie moet hierop een antwoord bieden. Verder is kinderopvang een beleidsprioriteit voor het huidige bestuur én willen we een vlotte combinatie werk-privé-gezin mee mogelijk maken."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer