Luister naar

Internationale actie tegen maffiaorganisatie

Nieuws
In Nederland, België, Duitsland en Italië is woensdagochtend een gecoördineerde politieactie bezig tegen de criminele maffiaclan ‘Ndrangheta uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Justitie en politie doen invallen op verschillende plekken in deze landen.
Marinde van der Breggen Marinde van der Breggen
woensdag 5 december 2018 om 08:10

Amersfoort

Er worden arrestaties verricht en goederen in beslag genomen. In Nederland gaat het om tientallen invallen. Meer kan het Openbaar Ministerie nog niet zeggen.

De invallen zijn het resultaat van een onderzoek naar de maffiaorganisatie op Europees niveau. Woensdagmiddag vindt in Den Haag een persconferentie plaats met vertegenwoordigers van de vier landen, Europol en Eurojust waarin meer informatie wordt gegeven over het onderzoek.

De maffiaorganisatie ‘Ndrangheta werkt over de hele wereld en heeft de plaats van het Siciliaanse Cosa Nostra ingenomen als machtigste criminele organisatie van Italië. Voorman Santo Vottari, een van de meest gezochte criminelen van Europa, werd vorig jaar opgepakt. Onder andere voor medeplichtigheid bij de moord op zes Italianen tien jaar geleden in het Duitse Duisburg. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Het gebouw van de Europese Rekenkamer in Luxemburg.

'Nauwelijks controle op EU-coronageld. Grote kans dat er meer fraudegevallen opduiken'

Onlangs werd bekend dat Italiaanse criminelen hebben gefraudeerd met het EU-coronaherstelfonds: ze haalden 600 miljoen euro binnen voor eigen gewin. Volgens de Europese Rekenkamer staat die fraude niet op zichzelf.

Mike Johnson, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, dinsdag in het Capitool in Washington.

Oekraïne kan alleen toekijken terwijl Amerikaanse politici hoog spel spelen om steunpakketten

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden beslist vrijdag over militaire steun aan Oekraïne en Israël. Niet als een pakket, maar als afzonderlijke maatregelen.

Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg (rechts) en premier Mark Rutte bij een persconferentie in Brussel, op woensdag.

Druk om Nederlands Patriot-systeem te leveren aan Oekraïne neemt toe

De druk op het ministerie van Defensie om toch een van zijn vier Patriot-systemen aan Oekraïne te leveren, neemt snel toe. Premier Rutte zei dinsdag in een debat dat NAVO-vereisten zo’n levering in de weg staan.

Het voorwerp dat door het dak kwam.

Mysterieus object dat huis in Florida doorboorde blijkt massief batterijpakket van ruimtestation ISS

Het voorwerp dat vorige maand door het dak van een huis in Florida schoot, blijkt volgens NASA een onderdeel van het ruimtestation ISS te zijn. ‘De Verenigde Staten zullen zelf de schade aan het huis moeten vergoeden.’

De boulevard van Tel Aviv. Eén emotie ontbrak dit weekend in Israël grotendeels: de Israëliërs waren niet hevig geschrokken.

Israël laveert tussen wraak en terughoudendheid na aanval van Iran

In Israël is met de aanval van Iran afgelopen weekend een nieuwe realiteit aangebroken: leven met het gevaar voor een regionale escalatie. ‘Ik wist dat het leger goed was voorbereid.’

Vooralsnog lijkt de situatie in Gaza dus nog exact hetzelfde als voor de aanval van Iran.

De Iraanse aanval op Israël is een bittere pil voor de Palestijnen

De wereld vreest voor escalatie na de Iraanse aanval op Israël. Maar betekent dit eigenlijk nog iets voor de slachtoffers in Gaza?