© Action Images via Reuters

Waarom de wekker van gevallen toptalent Dele Alli elke dag afgaat om 11u00: “Ik zie weer licht aan het eind van de tunnel”

Ooit was hij een van de grootste talenten van het Engelse voetbal. Vandaag timmert Dele Alli (28) aan zijn comeback bij Everton. Zijn grote doel: erbij zijn op het WK in 2026.

Vincent Van Genechten

In het shirt van Tottenham ontpopte de Engelsman zich tot een gevestigde naam en een vaste waarde bij de nationale ploeg. Zo kwam Alli op korte tijd aan 37 interlands voor de Three Lions en een daarbijhorende marktwaarde van liefst 100 miljoen euro.

Maar zijn laatste interland dateert intussen van 9 juni 2019… Alli speelde destijds 120 minuten in de gewonnen strijd om het brons in de Nations League tegen Zwitserland. Op clubniveau ging het dan ook steil bergaf, mede door mentale problemen en een periode in een afkickkliniek. In 2021 trok de Engelsman naar Everton, dat hem vorig seizoen zonder veel succes uitleende aan Besiktas. En dit seizoen speelde Alli nog geen minuut door blessures.

© REUTERS

Er is echter hoop dat het gevallen toptalent nog in actie komt, aangezien hij opnieuw meetraint bij Everton. Intussen probeert Alli zichzelf doelen te zetten.

“Ik heb een reminder die elke dag om 11u00 op mijn telefoon verschijnt”, aldus de Engelsman bij Sky Sports. “Die is: WK 2026. Mensen zullen denken: ‘Hij heeft een jaar niet gespeeld’. Maar dat is mijn doel. Ik weet wat mijn niveau kan zijn. Ik zie weer licht aan het eind van de tunnel. Ik heb geduld moeten hebben en het is een lange reis geweest, met veel ups en downs. Het heeft me geholpen nog meer te groeien als persoon. Het enige doel dat ik heb is het WK. Ik ben nu geblesseerd, maar ik heb nog een contract bij Everton. Mijn mentaliteit is om het van dag tot dag te bekijken, ervoor te zorgen dat mijn blessure goed geneest en dat ik in de best mogelijke conditie ben voor de zomer. Ik wil het niet overhaasten.”

Everton - waar Alli ploegmaat is van Rode Duivel Amadou Onana - staat momenteel 16de in de Premier League. Het staat door tweemaal puntenaftrek amper twee eenheden boven de degradatiezone. The Toffees hebben wel nog een wedstrijd tegoed.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer