© Tommy Maes

Vijf illegalen verschansen zich tussen bedden in Tsjechische vrachtwagen

Inspecteurs van de lokale politie van Mol hebben gisteren vijf illegalen opgepakt. Ze hadden zich verschanst in een Tsjechische vrachtwagen die een lading bedden kwam leveren in het Heilig Hartziekenhuis van Mol.

mph

“In totaal ging het om een groep van acht verstekelingen”, zegt een politiewoordvoerder. Drie van hen namen meteen de benen toen de deuren van de vrachtwagen opengingen. We hebben ze nog gezocht, maar niet meer gevonden.” De andere vijf, een vrouw met twee kinderen uit Iran en een koppel uit Irak, hadden zich verstopt in een camion met een lading bedden voor het Heilig Hartziekenhuis van Mol. De vrouw en de kinderen uit Iran kregen het bevel het land te verlaten en werden op straat gezet. Het koppel uit Irak werd overgebracht naar het gesloten centrum in Steenokkerzeel. Verdere controle leerde dat het paar al meermaals in andere politiezones gecontroleerd was en telkens het bevel om te vertrekken had gekregen. Omdat de twee daaraan geen gevolg hadden gegeven, werden ze van hun vrijheid beroofd.

De twee chauffeurs van de vrachtwagen mochten na verhoor beschikken. Het is niet duidelijk waar de verstekelingen in de truck zijn geklommen. De bestuurders hadden de nacht doorgebracht langs de E34-snelweg in Mol-Postel. Mogelijk hoopten de illegalen dat de truck hen naar Engeland zou rijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER