Direct naar artikelinhoud
Pukkelpop

Het Pukkelpop-parcours van DVTCH NORRIS: "Ik droom al jaren van Pukkelpop"

Het Pukkelpop-parcours van DVTCH NORRIS: "Ik droom al jaren van Pukkelpop"
Beeld Illias Teirlinck

Vrijdag verklaart DVTCH NORRIS Pukkelpop voor geopend in de Dance Hall. Een fervente festivalganger is de Antwerpse hiphopper Fahad Seriki niet. Meer nog: hij kocht nog nooit een festivalticket.

“Zot, hè?”, lacht de 25-jarige rapper. “Ik ben ook nog nooit op reis naar het buitenland geweest. Ik heb hele stukken van Europa gezien, maar dan alleen als artiest. Als festivalganger is dat ook zo. Maar zonder overdrijven: Pukkelpop is een festival waar ik al jaren van droom. Sinds ik zeven of acht was, wilde ik hier als soloperformer staan. Ik stond er eerder op het podium met onder anderen Coely. Nu is het de allereerste keer als soloartiest. Ja, man, niet normaal.”

Van zenuwen zijn geen sprake. “Totaal niet! Faalangst ken ik niet. Ik heb gewoon torenhoge verwachtingen. Ik ken mijn show van buiten, dat zit dus goed. Ik vind het vooral een fijne gedachte om dit festival op gang te mogen trekken.”

Zijn doorbraak kwam er twee jaar geleden met de song ‘Seeking Closure’, maar vrijdagmiddag stelt hij zijn solo-ep I’m Sad, I Wanna Make It voor. Nadat hij de belofte van die titel heeft waargemaakt in Kiewit, mag Seriki zich al vroeg op de middag een vrij man noemen. “Ik heb dan ook een lijstje voorbereid met alle acts die ik daarna wil zien. BeraadGeslagen (Castello, 13.20u) kan ik sowieso niet missen. Lander Gyselinck: wat een zotte drummer! Ik zal jammer genoeg pas de tweede helft van de show zien, omdat ik op dat ogenblik net zelf van het podium ben gestapt."

'Als je iéts wil ontdekken vrijdag, laat het dan Yellow Days zijn'

Op Seriki’s lijstje staan opvallend veel Belgische acts. “Ik ben de meest patriottische zak die er bestaat,” lacht hij, “en dat merk je aan mijn lijstje. Er zijn veel Belgische groepen die ik vrijdag wil zien. Na BeraadGeslagen steek ik meteen door naar Steak Number Eight (Marquee, 15.55u). Die wil ik ook voor geen geld missen. Ik zag hen vier jaar geleden spelen op een festival en was onmiddellijk weg van die groep. Zo jammer dat ze ermee stoppen. Steak is oprecht een zwaar onderschatte groep. Niet ondergewaardeerd, maar onderschat. Die groep had volgens mij veel groter moeten zijn.”

NORRIS hoort natuurlijk bij de Antwerpse crew, maar we willen toch weten of hij ook Bruxelles Arrive (Dance Hall, 21.45u) wil meepikken. “Dat is de allerlaatste groep die ik ga bekijken, denk ik. Mijn Brusselse homies? Daar wil ik natuurlijk bij zijn.” 

Als we hem vertellen dat WWWater (Lift, 21.45u) tegelijkertijd speelt, horen we hem zich aan de andere kant van de lijn voor het hoofd slaan. “Fuck, nee, dat kan toch niet? Dan wordt het wellicht toch WWWater, omdat ik Charlotte (Adigéry, GVA) nog niet aan het werk heb gezien. Ik zou graag eens met haar willen samenwerken.”

De Britse tiener Yellow Days (Lift, 17.50u), die vandaag al de stem herbergt van een oude soul- en blueszanger, ontdekte Seriki via SoundCloud. “Ik vind hem briljant. Al heel lang hoop ik in zijn plaats dat hij finaal zal doorbreken. Als je iéts wil ontdekken vrijdag, laat het dan hem zijn. 

Charlotte de Witte (Main Stage, 1u) ga ik dan weer bewust overslaan. Maar alleen omdat ze Travis Scott vervangt. Het zou best kunnen dat ik haar set in de Boiler Room nog even ga checken, maar de confrontatie op de Main Stage zou te zwaar zijn. Aaaaah! Travis Scott vervangen door een dj die we allemaal kennen? Dat vind ik erg. Maar bon, niemand had Travis Scott kunnen vervangen.”