Proces tegen Trump in documentenzaak tot nader order uitgesteld

Nieuws
De rechtszaak tegen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump in de affaire rond het achterhouden van geheime documenten is voor onbepaalde tijd uitgesteld, melden Amerikaanse media. Daarmee is de startdatum van 20 mei van de baan, laat rechter Aileen Cannon weten.
anp
woensdag 8 mei 2024 om 00:23
Afbeelding
beeld anp

Cannon, die in 2020 door Trump werd benoemd, heeft geen nieuwe datum vastgesteld. Wel heeft de rechter hoorzittingen ter voorbereiding op de rechtszaak gepland, die tot en met 22 juli duren. Volgens waarnemers is de kans nu erg klein geworden dat de rechtszaak nog voor de presidentsverkiezingen gevoerd wordt.

Trump wordt beschuldigd van het illegaal achterhouden van geheime documenten in zijn resort in Florida nadat hij het Witte Huis had verlaten in 2021. Volgens de aanklacht probeerde hij ook dozen met geheime documenten te verbergen nadat hij een dagvaarding had ontvangen om ze terug te geven. Trump heeft zich onschuldig verklaard in de zaak.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Reuters: Shell en Exxon dicht bij verkoop Noordzee-gasvelden

Shell en ExxonMobil zijn dicht bij een deal over de verkoop van twee gasvelden in de Noordzee, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Ze zouden de bezittingen willen verkopen aan Viaro Energy, een Britse branchegenoot die al actief is in de Noordzee.

Afbeelding

Studenten Utrecht vragen om betere bereikbaarheid campus per tram

Utrechtse studenten willen dat het Science Park (voorheen Uithof) beter bereikbaar wordt met het openbaar vervoer en dat de tram naar de campus ook in de avonduren en de weekenden gaat rijden.

Afbeelding

Voorzitter studentenraad UvA hoort OM drie maanden cel eisen

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van drie maanden tegen de voorzitter van de Centrale Studentenraad van de Universiteit van Amsterdam. Noah P.

Afbeelding

Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt

Een persoon is woensdagmiddag op Schiphol in een draaiende vliegtuigmotor van een passagiersvliegtuig terechtgekomen en overleden, meldt de marechaussee. Het gebeurde tussen 15.00 en 16.00 uur.

Afbeelding

Geweerde lijsttrekkers organiseren 'alternatief slotdebat'

Twee lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen organiseren een "alternatief slotdebat" op de avond voor verkiezingsdag. Ze zijn boos omdat ze niet mogen meedoen aan het televisiedebat dat de NOS traditioneel die avond houdt.

Afbeelding

Ook volgende toetredingsstap Oekraïne stevent af op nee Hongarije

Ook de volgende stap voor Oekraïne op weg naar het lidmaatschap van de Europese Unie dreigt op weerstand van Hongarije te stuiten. De regering van premier Viktor Orbán is de enige die nog grote bezwaren maakt tegen het plan van de EU voor de toetredingsonderhandelingen met Oekr..