Kasteel Vrieselhof tijdens Tuinkriebels.© Provincie Antwerpen

Plantjes kiezen of zelf kruidenthee maken in Vrieselhof tijdens Tuinkriebels

Oelegem -

Provinciaal groendomein Vrieselhof vormt komend weekend op 4 en 5 mei weer het decor van de twaalfde editie van de planten- en tuinbeurs Tuinkriebels.

Bezoekers zijn welkom van 10 tot 18 uur. Wie zijn ticket voor 4 mei bestelt geniet van een korting. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang.

Rond het kasteel van het Provinciaal Groendomein Vrieselhof verzamelen meer dan 80 standhouders. Het zijn gepassioneerde kwekers die graag nieuwe variëteiten van planten of struiken uitstallen, tips geven bij het onderhoud van de tuin, tuingereedschap voorstellen en uitleggen hoe je dit best gebruikt.

© Provincie Antwerpen

Wie zijn handen al vol heeft met aankopen maar toch nog verder wil winkelen, kan zijn aankopen achterlaten in een plantencrèche om op het einde op te pikken. Je kan een gratis kruiwagen lenen om je planten naar de parking te vervoeren.

Behalve alles voor je tuin vind je op Tuinkriebels Vrieselhof ook lekkers om te eten en drinken. Er zijn terrasjes en standjes van Stoked, Les Pieds dan l’Eau, Plantbar Jacqueline en De Remise. Afsluiten doe je met een ijsje recht van de boerderij van ‘Krijm van De Hoeve’.

De jonge bezoekers kunnen meedoen aan een zoektocht van de lokale imkersbond Liefhebbers van ’t Zoet en steken meteen iets op over de bij. Ook volwassenen leren bij tijdens Tuinkriebels. Zo kan je bij de stand van ‘Kleur in je leven’ een kruidenzalf, appelazijn en medicinale kruidenthee maken.

Tot slot krijg je zowel zaterdag als zondag de kans om tijdens een wandeling met de domeinwachter het Vrieselhof te verkennen. De wandeling start om 14 uur. Schrijf je ter plaatse in aan de stand van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen.

Tickets en programma via www.provincieantwerpen.be

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners