© Chris Bosseloo

Auto knalt tegen boom: één persoon in levensgevaar, twee lichtgewonden

In de Heirweg in Idegem knalde woensdagavond een voertuig tegen een boom. Drie inzittenden van het voertuig, jonge vrouwen vooraan in de twintig, moesten door de brandweer bevrijd worden uit het voertuig en raakten gewond. Eén persoon werd met levensbedreigende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis in Aalst.

Chris Bosseloo

Het was rond 21.15 uur dat op de Heirweg een voertuig met drie twintigers om een tot nog toe onbekende reden van de baan raakte en frontaal tegen een boom knalde. Na de eerste impact werd het voertuig het veld in geslingerd. De drie inzittenden raakten gewond en afgevoerd naar het ziekenhuis voor verzorging. Eén van de passagiers werd bij het ongeval levensgevaarlijk gewond, dat verklaart woordvoerder Karolien De Turck van de Geraardsbergse politie.

Levensbedreigende verwondingen

De impact was ongemeen hevig. Een van de passagiers raakte zwaargewond aan de bovenbenen en brak haar pols. Ze werd met levensbedreigende verwondingen naar het ASZ in Aalst overgebracht. Een andere passagier vertoonde brandwonden in de hals, veroorzaakt door de veiligheidsgordel. De bestuurster van het voertuig raakte lichtgewond maar verkeerde in shock. Het MUG-team en diverse ambulances kwamen ter plaatse om de slachtoffers de eerste zorgen toe te dienen.

Bij het ongeval was geen ander voertuig betrokken. “Wet weten niet wat de oorzaak is van het ongeval”, vertelt Karolien De Turck. “Een alcohol- en speekseltest wezen alvast uit dat er geen alcohol of drugs in het spel waren.” Het parket kwam ter plaatse. De Heirweg werd voor geruime tijd afgesloten voor alle verkeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER