Goffin naar kwartfinales dubbelspel in Monte Carlo, tiende matchbal is dan toch de goede voor Djokovic

© Photo News

Novak Djokovic (ATP 13) heeft zijn start van het gravelseizoen niet gemist. Op het Masters 1.000 toernooi van Monte Carlo (4.872.105 euro) plaatste de Serviër zich voor de derde ronde (achtste finales). Hij had er wel tien matchballen voor nodig. Rafael Nadal plaatste zich zonder problemen voor de volgende ronde, in het dubbelspel staat David Goffin in de kwartfinales.

David Goffin heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel op het ATP-toernooi van Monte Carlo (gravel/4.872.105 euro). De 27-jarige Luikenaar klopte in de achtste finales aan de zijde van de Bulgaar Grogor Dimitrov de Kroaat Ivan Dodig en de Amerikaan Rajeebv Ram in 5-7, 7-6 (7/4) en 10/8 in de supertiebreak. De wedstrijd nam een uur en 41 minuten in beslag. In de kwartfinales treffen Goffin en Dimitrov de Oostenrijker Oliver Marach en de Kroaat Mate Pavic.

In het enkelspel staat Goffin (ATP 10), het zesde reekshoofd, in Monte Carlo in de achtste finales. Om een plaats in de kwartfinales gaat onze landgenoot donderdag het gravel op voor een duel tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 16).

Tien matchballen voor Djokovic

De 30-jarige Djokovic klopte woensdag het 21-jarige Kroatische talent Borna Coric (ATP 39) in twee sets. Het werd 7-6 (7/2) en 7-5 na 2 uur en 16 minuten tennis. Bij 5-4 miste ‘Nole’ liefst negen matchpunten. Daarna was het bij 6-5 wel meteen raak. In de achtste finales wacht de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 7).

Djokovic won de titel in Monte Carlo in 2013 en 2015 maar is dit jaar slechts een outsider voor de toernooizege. De Serviër zoekt na heel wat blessureleed, met onder meer een elleboogoperatie, nog naar zijn beste vorm. Op de voorbije Masters 1.000 afspraken in Indian Wells en Miami (op hardcourt) moest hij telkens na een wedstrijd inpakken.

De voormalige nummer 1 van de wereld en twaalfvoudig grandslamkampioen brak met zijn coaches Andre Agassi en Radek Stepanek en keerde terug naar Marian Vajda, die hem tussen 2006 en 2017 begeleidde. Voorlopig lijkt die hernieuwde samenwerking vruchten af te werpen. Bij zijn seizoensdebuut op gravel gunde Djokovic landgenoot Dusan Lajovic (ATP 93) maandag amper een spelletje.

Rafael Nadal neemt vlot eerste horde

Rafael Nadal heeft zich zonder grote problemen geplaatst voor de achtste finales. De Spaanse nummer 1 van de wereld klopte in de tweede ronde de Sloveen Aljaz Bedene (ATP 58) in twee sets: 6-1 en 6-3. De wedstrijd duurde een uur en achttien minuten.

Nadal was in de eerste ronde vrij. In de achtste finales neemt de Spanjaard het op tegen Karen Khachanov (ATP 38). De Rus won in tweemaal 6-2 van de Fransman Gilles Simon (ATP 69).

Nadal is de titelhouder in Monaco en won het toernooi al tienmaal. Vorig jaar toonde hij zich in de finale sterker dan zijn landgenoot Albert Ramos Viñolas.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen